Πορεία για τον Ζακ: Ξεχειλίζει η οργή για την αθώωση των αστυνομικών

πορεία Ζακ Μοναστηράκι

Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα πλατεία στο Μοναστηράκι, με σκοπό να συμμετέχει στην πορεία που ξεκινά άμεσα με κατεύθυνση την οδό Γλάδστωνος όπου δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ζακ Κωστόπουλος.

Με κυρίαρχο το συναίσθημα της οργής για την αθώωση των 4 αστυνομικών μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου ξεκινά άμεσα η αποψινή πορεία για την απονομή δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου. Την πορεία διοργανώνει η Πανελλαδική Πρωτοβουλία «For Zackie – δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη» και η σελίδα Justice 4 Zak/Zackie σε συνεργασία με πολλές οργανώσεις πολιτών.

πορεία Ζακ Μοναστηράκι

Η πορεία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στην οδό Γλάδστωνος, τον μοιραίο πεζόδρομο για τη ζωή του Ζακ Κωστόπουλου, της αγαπημένης Zackie Oh, κοντά στην πλατεία Ομόνοιας.

πορεία Ζακ Μοναστηράκι

Το Antivirus είναι εκεί και καταγράφει το αίτημα του κόσμου για απονομή δικαιοσύνης. Οι φωτογραφίες δείχνουν την οργή του κόσμου, όπως και τα συνθήματα που βγαίνουν από το στόμα των διαδηλωτών:

πορεία Ζακ Μοναστηράκι

  • Η Ζάκι ζει τσακίστε τους ναζί!
  • Δικαιοσύνη για τον Ζακ
  • Stop στα εγκλήματα της αστυνομίας

πορεία Ζακ Μοναστηράκι

Εξάλλου και στα social media η οργή του κόσμου ξεχειλίζει, μετά την αθωωτική απόφαση για τους 4 αστυνομικούς και παρά την ποινή κάθειρξης 10 ετών που αποφάσισε το δικαστήριο για τον κοσμηματοπώλη Σπυρ. Δημόπουλο και τον μεσίτη Αθαν. Χορταριά.

πορεία Ζακ Μοναστηράκι

πορεία Ζακ Μοναστηράκι

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!