Πολύχρωμοι τοίχοι σε Δημοτικό Σχολείο στη Κόρινθο προκάλεσαν ομοφοβικές αντιδράσεις

0
454
Δημοτικό σχολείο στη Κόρινθο βάφτηκε στα χρώματα της Pride σημαίας (υποτίθεται) και μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει τις ομοφοβικές αντιδράσεις των γονιών, οι οποίοι κατηγορούν το σχολείο για ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα.

Το δημοτικό σχολείο είχε ξεκινήσει τις εργασίες ανακαίνισης του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια δήλωση από εκπρόσωπο του σχολείου σχετικά με τον λόγο της επιλογής των συγκεκριμένων χρωμάτων (ελπίζουμε να έγινε ως ένδειξη συμπεριληπτικότητας), αλλά ούτε και για τα έντονα ομοφοβικά σχόλια των γονέων.

Οι γονείς κατηγορούν το σχολείο για προώθηση ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδας, με την ανάδειξη ενός «LGBTIQ συμβόλου» όπως είπε ένας πατέρας.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας ισχυριζόμενος ότι «το ουράνιο τόξο περνάει μηνύματα υπέρ της κοινότητας LGTBIQ υποσυνείδητα στα παιδιά τέτοιων ηλικιών». Συνεχίζει χαρακτηρίζοντας το θέμα ως άκρως ευαίσθητο καθώς τα παιδιά είναι στην ηλικία που διαμορφώνουν την προσωπικότητα τους. Με αυτήν την πρόταση ο πατέρας υπονοεί ότι η ύπαρξη οποιουδήποτε στοιχείου που παραπέμπει στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μπορεί να επηρεάσει την ταυτότητα των παιδιών. Ακολουθώντας το γνωστό έντονα ομοφοβικό και τρανσφοβικό αφήγημα, αγνοεί την ύπαρξη ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών αλλά και την ανάγκη μιας συμπεριληπτικής και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης.

photo

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Newsbomb, κι άλλοι γονείς χαρακτήρισαν αυτήν την κίνηση ως έναν τρόπο κατήχησης των παιδιών τους. Οι ίδιοι έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Δήμο, τον σύλλογο γονέων, την διεύθυνση του σχολείου αλλά και την Ιερά Μητρόπολη.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής τα ειδησεογραφικά sites έχουν μεταδώσει την είδηση με άκρως ομοφοβικό τρόπο υποστηρίζοντας άμεσα την αισχρή στάση των γονιών και κατηγορώντας το σχολείο.

Ευτυχώς κάποιοι γονείς στήριξαν την όμορφη πρωτοβουλία του σχολείου απαντώντας στα ομοφοβικά και συντηρητικά σχόλια των υπόλοιπων γονιών. Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα αντιδράσει ανάλογα και δεν θα ακολουθήσει το ομοφοβικό αφήγημα των γονιών, δίνοντας έτσι ένα μάθημα συμπερίληψης, σεβασμού και αγάπης.

photo

photo

photo