Μια πιθανή θεραπεία για τον HIV πήρε έγκριση από το FDA για να ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους.

Γονιδιακή θεραπεία για τον HIV

Η American Gene Technologies (AGT), μια εταιρία βιοτεχνολογίας στο Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε ότι πήρε την έγκριση για να ξεκινήσει τις δοκιμές, για την γονιδιακή θεραπεία, η οποία πιστεύεται ότι θα εξαλείψει τον ιό στους ανθρώπους που ζουν με HIV.

Οι δοκιμές είναι για το AGT103-T. Πρόκειται για κυτταρικό παράγωγο, που πηγάζει από μια διαδικασία 11 ημερών. Η διαδικασία περιλαμβάνει λήψη αίματος από το άτομο που ζει με HIV. Στη συνέχεια γίνεται διαχωρισμός των T κυττάρων, τα οποία συμμετέχουν στην ανοσοαπόκριση του σώματος σύμφωνα με το Washington Blade.

Τα Τ κύτταρα αργότερα τροποποιούνται γενετικά στο εργαστήριο προκειμένου να αποκτήσουν ανοσία στον HIV, έτσι ώστε να μπορέσουν αν πολεμήσουν τον ιό. Τα κύτταρα αυτά πολλαπλασιάζονται στο εργαστήριο και τοποθετούνται πίσω στον άτομο από το οποίο πάρθηκαν. Η AGT ελπίζει ότι τα κύτταρα αυτά θα πολεμήσουν τον HIV στο σώμα του ατόμου.

“Αυτά είναι νέα ορόσημο, ότι έχουμε την έγκριση του FDA να ξεκινήσουμε την πρώτη φάση και να διεξάγουμε τις δοκιμές σε ανθρώπους” , δήλωσε ο Chief Science Officer του AGT, David Pauza.

“Είμαστε περισσότερο από ενθουσιασμένοι που πετύχαμε αυτό το ορόσημο. Αυτό μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας, να μεταμορφώσουμε ζωές, με γενετικά φάρμακα.”

“Είμαι βέβαιος ότι το AGT103-T θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την τελική θεραπεία του HIV” , δήλωσε ο CEO της AGT, Jeff Galvin, λέγοντας, επίσης, ότι το κόστος της θεραπείας θα είναι κοντά στα $200.000, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι η τιμή θα μειωθεί, όσο η διαδικασία γίνεται πιο συνήθης και αυτοματοποιηθεί.

Οι ομοφοβικοί άνδρες είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας