Πέθανε ο Willie Garson ο γκέι κολλητός της Carrie από το Sex and the City

22/09/2021
από
Willie Garson, Sex and thw City

Ο Willie Garson, ο ηθοποιός που είναι γνωστός για το ρόλο του γκέι κολλητού της Carrie Bradshaw, Stanford Blatch, στο Sex and the City, πέθανε σε ηλικία 57 ετών.

Ο Garson πέθανε «μετά από μια σύντομη ασθένεια», αναφέρει το People. Σύμφωνα με το TMZ, έπασχε από καρκίνο, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ως η αιτία του θανάτου του.

Εκτός από την αρχική τηλεοπτική σειρά Sex and the City, ο Garson εμφανίστηκε και στα δύο spin-off ταινιών για το HBO. Ο χαρακτήρας του, ένας ατζέντης ταλέντων, ήταν πάντα καλοντυμένος και πνευματώδης και ετοιμόλογος.

Ο Garson ήταν στρέιτ, αλλά «έμεινε στην ντουλάπα» για τη σεξουαλικότητά του κατά τη διάρκεια της σειράς, λέγοντας ότι δεν ήθελε να προσβάλει τα γκέι άτομα. Σε μια συνέντευξη στο Page Six πέρυσι, αναφέρθηκε στα «άτομα που υποδύονται γκέι χαρακτήρες, που πετάγονταν φωνάζοντας ότι δεν είναι γκέι, όταν τους ρωτούν, σαν να είναι κάτι κακό σε περίπτωση που ήταν γκέι οι ίδιοι.»

Photo: Willy Sanjuan/Invision/AP

Ο χαρακτήρας του παντρεύτηκε τον Anthony (Mario Cantone) στην ταινία Sex and the City 2. Ο Cantone μετά τον θάνατο του Garson έγραψε σε μία ανάρτησή του στο Twitter: «Δε θα μπορούσα να είχα έναν πιο λαμπρό τηλεοπτικό σύντροφο.»

Ο Garson δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά τεκνοθέτησε έναν γιο, τον Nathen, ο οποίος απέτινε φόρο τιμής στο Instagram.

Ο Michael Patrick King, εκτελεστικός παραγωγός των SATC και And Just Like That, δήλωσε, σύμφωνα με το Variety: «Η οικογένεια του Sex and the City έχει χάσει έναν δικό της άνθρωπο. Τον καταπληκτικό μας Willie Garson. Το πνεύμα του και η αφοσίωσή του στην τέχνη του ήταν παρούσα κάθε μέρα στα γυρίσματα του And Just Like That. Ήταν εκεί – μας τα έδωσε όλα – ακόμα και όταν ήταν άρρωστος. Το πλήθος των δώρων του ως ηθοποιού και ως ατόμου θα λείψει από όλους. Σε αυτή τη θλιβερή, σκοτεινή στιγμή παρηγοριόμαστε από τη μνήμη μας για τη χαρά και το φως του.»

Willie Garson, Carrie, Sex and thw City

Και υπήρχε μια δήλωση από το HBO/HBO Max επίσης: «Ο Willie Garson ήταν στη ζωή, όπως στην οθόνη, αφοσιωμένος φίλος και ένα λαμπρό φως για όλους στο σύμπαν του. Δημιούργησε έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες, από το πάνθεον του HBO και ήταν μέλος της οικογένειάς μας για σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια. Είμαστε βαθιά λυπημένοι που μαθαίνουμε για τον θάνατό του και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του.»

Ενώ ήταν πιο γνωστός για το SATC και για το ρόλο του απατεώνα Mozzie στο White Collar, ο Garson εμφανίστηκε σε περισσότερες από 70 ταινίες και περίπου 300 τηλεοπτικά επεισόδια κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Οι ταινίες του περιελάμβαναν το There’s Something About Mary, Fever Pitch, Soapdish, Groundhog Day και Being John Malkovich. Στην τηλεόραση έπαιξε σε ένα ευρύ φάσμα εκπομπών- The X-Files, Buffy the Vampire Slayer, NYPD Blue, Family Ties, Hawaii Five-O- και σκηνοθέτησε επεισόδια του White Collar and Girl Meets World.
Δες και αυτό!