Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα θρηνεί την απώλεια του 35χρονου πρώην αθλητή ράγκμπι, Simon Dunn.

Η αστυνομία κλήθηκε σε ένα διαμέρισμα στο Σίδνεϊ, γύρω στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, 21 Ιανουαρίου, όπου βρέθηκε νεκρός. Ο θάνατός του, ο οποίος δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος, επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ομάδα του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Dunn (@bysimondunn)

Αγωνιζόμενος για την Αυστραλία, ο Dunn ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας, που εκπροσώπησε οποιαδήποτε ομάδα bobsleigh σε διεθνές επίπεδο. Το 2016, άρχισε να παίζει ράγκμπι για την Sydney Convicts – μια ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα.

Επέστρεψε στο bobsledding το 2021, με την ελπίδα να προκριθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο. Δυστυχώς, αφού ξεκίνησε τις προπονήσεις, υπέστη ρήξη δικέφαλου και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

Μιλούσε ανοιχτά και δυνατά για την αλλαγή της αθλητικής κουλτούρας ώστε να συμπεριλαμβάνονται περισσότερο οι κουήρ αθλητές και ήταν πρεσβευτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τον HIV, The Bobby Goldsmith Foundation. Η φιλανθρωπική οργάνωση τον περιέγραψε ως «…ανιδιοτελές, συμπονετικό και ευγενικό άτομο, που αντιμετώπιζε όλα τα άτομα ισότιμα, υπερασπιζόταν τους περιθωριοποιημένους και ευάλωτους ανθρώπους και φώναζε για την αδικία».

Όταν η εικόνα του χρησιμοποιήθηκε σε ένα ομοφοβικό meme, ο Dunn απάντησε δημόσια λέγοντας: «Μην χρησιμοποιείτε την εικόνα μου για την εσωτερικευμένη ομοφοβία σας, μην κάνετε υποθέσεις σχετικά με το είδος του γκέι που είμαι, ή το είδος των γκέι ανδρών με τους οποίους σχετίζομαι… θα υποστηρίζω πάντα αυτούς που είναι πιστοί στον εαυτό τους και είναι αυτοί που πραγματικά είναι. Θα είμαι πάντα ο μεγαλύτερος συνήγορός σας!»

Ο Dunn μιλούσε και για τις δυσκολίες του το ίδιο ανοιχτά. Μετά τον τραυματισμό του στον δικέφαλο, είχε πει: «Έχω χάσει το μέτρημα των φορών που αναφέρθηκα στον εαυτό μου ως «αποτυχημένο» ή αμφισβήτησα ολόκληρη την καριέρα μου… Είμαι για πάντα ευγνώμων στους ανθρώπους που έχω κοντά μου, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το δίκτυο υποστήριξής μου, επωμίστηκε το βάρος αυτού που περνούσα μέχρι τώρα, όταν θα έπρεπε απλώς να ζητήσω βοήθεια».

Ο Simon Dunn ήταν αγαπητός στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και ο θανατός του, μόλις στα 35 του χρόνια, δεν θα ξεχαστεί. Η κληρονομιά του για την προώθηση της ισότητας και της ένταξης στην αθλητική κουλτούρα θα συνεχίσει να εμπνέει τους μελλοντικούς κουήρ αθλητές.

Rest in Power!