Μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλές χριστουγεννιάτικες ταινίες που γιορτάζουν τον έρωτα και την οικογενειακή θαλπωρή, ελάχιστες ωστόσο απευθύνονται άμεσα στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περάσετε τον χρόνο των διακοπών σας, βλέποντας κάποιες απ΄αυτές. 

Ας δούμε κάποια παραδείγματα

Happiest Season

Πολλά ήταν αυτά που γράφτηκαν το 2020 όταν κυκλοφόρησε αυτή η ταινία. Σε αυτή βλέπουμε την Άμπι (Κρίστεν Στιούαρτ) να ακολουθεί τη σύντροφό της Χάρπερ (Μακένζι Ντέιβις) στο σπίτι της οικογένειας της για τα Χριστούγεννα. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα – η Χάρπερ δεν έχει κάνει coming out στην οικογένειά της, οπότε πρέπει να προσποιηθούν ότι είναι απλώς φίλες.

Let it snow 

Αυτή η συγκινητική χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix από το 2019 είναι βασικά το Love, Actually αλλά με εφήβους. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα μαθητών γυμνασίου καθώς οι φιλίες και οι ερωτικές τους ζωές συγκρούονται την περίοδο των Χριστουγέννων. Το Netflix δεν τα καταφέρνει όταν πρόκειται για χριστουγεννιάτικες ταινίες – δείτε το Falling for Christmas της Lindsay Lohan – αλλά το Let It Snow είναι αρκετά γλυκό και γοητευτικό για να περάσει το τεστ.

Single All The Way

Ο πρωταγωνιστής της Ugly Betty, Michael Urie, πρωταγωνιστεί δίπλα στον νεοφερμένο Philemon Chambers στη ρομαντική κομεντί του Netflix, Single All The Way. Η ταινία ακολουθεί τον Peter (Urie) και τον φίλο του Nick (Chambers) καθώς επιστρέφουν στο σπίτι της οικογένειας του Peter για τα Χριστούγεννα. Εκεί, ο Peter βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα σε δύο ελκυστικούς άντρες. Το Single All The Way δε φέρνει τίποτα καινούργιο, αλλά εξακολουθεί να είναι μια συγκινητική χριστουγεννιάτικη ταινία με πρωταγωνιστές δύο γκέι χαρακτήρες. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας δελεάσει, να σας πούμε για τη σκηνή, στην οποία η Jennifer Coolidge μιλάει για τον Grindr.

Tangerine

Και επειδή πήξαμε στις ταινίες που αφορούν σε cis χαρακτήρες, ήρθε η ώρα να σας μιλήσουμε (πάλι) για το Tangerine. Η ταινία αυτή του 2015 – γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε κινητό – αφηγείται την ιστορία της τρανς εργάτριας του σεξ Sin-Dee Rella (Kitana Kiki Rodriguez), η οποία ανακαλύπτει ότι ο φίλος της την απατά την παραμονή των Χριστουγέννων. Δείτε την!

Carol

Εντάξει σίγουρα αρκετά άτομα θα σπεύσουν να δηλώσουν ότι «το Carol δεν είναι χριστουγεννιάτικη ταινία!». Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι το το δράμα εποχής του 2015 ακολουθεί τον ομώνυμο χαρακτήρα (Κέιτ Μπλάνσετ) καθώς ερωτεύεται την Τερέζ, μια νεότερη γυναίκα που γνωρίζει όταν αγοράζει ένα σετ τρένου για την κόρη της για τα Χριστούγεννα. Το Carol μπορεί να μην είναι η τυπική χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά είναι αδύνατο να αρνηθούμε ότι έχει μια χειμωνιάτικη αισθητική. Υπάρχει, επίσης, το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται την περίοδο των Χριστουγέννων. Τέλος την αγαπάμε αυτή την ταινία.

με πληροφορίες από pinknews