Μία νέα έρευνα διαπίστωσε ότι τα γκέι και μπάι εφηβάκια είναι πιο πιθανό να υποστούν κακοποίηση και βία, σε σχέση με τα στρέιτ.

Τα γκέι, μπάι και questioning έφηβα άτομα είναι πιο πιθανό να κακοποιηθούν από τους γονείς τους και από τα άτομα που σχετίζονται ρομαντικά μαζί τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα στο JAMA Pediatrics.

Η ομάδα ερευνητών εξέτασε τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, από έρευνα του Centers for Disease Control (CDC,) που διεξήχθη από το 2015 έως το 2017, σε δείγμα 29.000 ατόμων μεταξύ 14-18 ετών. Διαπιστώθηκε μια “εντυπωσιακή” διαφορά στο ρυθμό με τον οποίο τα ΛΟΑ έφηβα άτομα υφίστανται συχνότερα κακοποίηση σε σύγκριση με τα στρέιτ έφηβα άτομα.

  • Περισσότερα από ένα στα δέκα έφηβα ΛΟΑ άτομα ανέφεραν ότι είχαν επιβιώσει βίαιης κακοποίησης από το άτομο με το οποίο είχαν μία ρομαντική σχέση, κατά το προηγούμενο έτος.
  • Πάνω από ένα στα πέντε δήλωσαν ότι είχαν υποστεί σεξουαλική επίθεση.
  • Οι λεσβίες και τα αμφιφυλόφιλα κορίτσια σημείωσαν πάνω από δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν υποστεί σωματική βία.
  • Τα γκέι και αμφιφυλόφιλα αγόρια σημείωσαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν δεχτεί σεξουαλική επίθεση από στρέιτ αγόρια.

Ο Theodore Caputi, ο οποίος συνεργάζεται με το Ερευνητικό Εργαστήριο Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και τον κύριο συγγραφέα της μελέτης, δήλωσε ότι:

Η βία αποτελεί «κρίση δημόσιας υγείας» .

“Δυστυχώς, η σωματική και σεξουαλική βία είναι συνήθης στην καθημερινή ζωή των εφήβων, των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων και των εφήβων που έχουν διερωτήματα όσον αφορά στην ταυτότητα φύλου και στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό” , δήλωσε στη US News & World Report.

Ανέφερε, ακόμη, ότι οι γονείς και τα ενήλικα άτομα, που δουλεύουν με παιδιά, έχουν ευθύνη για την καταπολέμηση του εκφοβισμού και των σχολίων μίσους κατά του ΛΟΑΤΚΙ+ πληθυσμού μεταξύ των παιδιών.

“Όλα τα ενήλικα άτομα έχουμε να διαδραματίσουμε έναν ρόλο στην προώθηση της αποδοχής και στη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα ΛΟΑΚ παιδιά” , ανέφερε.

Στη μελέτη, το 87% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι είναι στρέιτ, το 2% δήλωσε ότι είναι γκέι ή λεσβία, το 7% δήλωσε ότι είναι αμφί, και το 4% δήλωσε επέλεξε το δεν ξέρω/δεν απαντώ. Όλα όσα άτομα είπαν ότι δεν είναι στρέιτ συνυπολογίστηκαν ως ΛΟΑΚ άτομα.