Πάρτι γενεθλίων οργανώθηκε στην περιοχή Πεσαβάρ του Πακιστάν από την τρανς τοπική κοινότητα. “Είναι η πρώτη φορά μέσα στη τελευταία δεκαετία, που οργανώνεται ανοιχτά ένα τέτοιο event“, σημειώνει η Farzana Jan, η πρόεδρος της Trans Action Pakistan.

Photography by Caren Firouz, The Independent

Κάθε τρανς άτομο θα πρέπει να κάνει ένα πάρτι γενεθλίων μία φορά στη ζωή του, είπαν στον Jibran Ahmad της Independent οι παρευρισκόμενοι.

Αυτή τη φορά είναι τα γενέθλια της 40χρονης Shakeela. Οι καλεσμένοι φέρνουν δώρα και χρήματα για να βοηθήσουν την εορτάζουσα ν’ ανοίξει μία μικρή επιχείρηση. Στο πάρτι χορεύουν, κόβουν τούρτα και γιορτάζουν, παρά την παρουσία αστυνομικών στην είσοδο.

Photography by Caren Firouz, The Independent

Φοβόμουν ότι δεν θα κατάφερνα ποτέ να ζήσω αυτή την εμπειρία, μιας και μας δυσκόλεψε πολύ να πάρουμε άδεια από τις αρχές“, είπε η εορτάζουσα.

Αυτά είναι τα πρώτα και τα τελευταία γενέθλια της ζωή μου. Είναι πολύ σημαντική στιγμή για μένα. Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου“.

Η αστυνομία στο Πακιστάν, συνήθως αρνείται την άδεια για τέτοιες εκδηλώσεις. Όμως πέρυσι, ένα φρικτό έγκλημα φαίνεται πως μετατόπισε κάπως την κατάσταση, καθώς μέλος της διεμφυλικής κοινότητας έχασε τη ζωή του, έπειτα από 6 σφαίρες κι αφού της αρνήθηκαν τη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Πεσαβάρ.

Photography by Caren Firouz, The Independent

Η τρανς κοινότητα του Πακιστάν είναι μία από τις εμβληματικότερες του κόσμου. Έχει μακρά ιστορία, αριθμεί περισσότερα από 500.000 μέλοι, ενώ αναγνωρίστηκε μόλις πριν δύο χρόνια από το κράτος.

Δυστυχώς, τα τρανς άτομα στο Πακιστάν ακόμη αποβάλλονται και καταδιώκονται εκδικητικά από τις οικογένειές τους, δολοφονούνται κι αναγκάζονται να στραφούν στην επαιτεία ή εκδίδονται για να επιβιώσουν.

Photography by Caren Firouz, The Independent