Οι Εκδόσεις Έρεισμα και το Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιωσήφ Αλυγιζάκη: “Κρυφά γοήτευσέ με”, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 20:00, στις λογοτεχνικές βραδιές του Πολύχρωμου Πλανήτη.

Με τον Ιωσήφ θα συζητήσει και θα παρουσιάσει το βιβλίο ο συγγραφέας Δημήτρης Αλεξίου.

Ακόμη, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους διάρκειας 18′ λεπτών με τίτλο: “Ο άνανδρος” της Madhouse Productions, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κρομμυδάκη (που με την ευκαιρία της επανεκδόθηκε το βιβλίο), σε κλειστή προβολή στον χώρο του Πολύχρωμου Πλανήτη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Δεν έχω ξαναφιλήσει αγόρι”.

“Ούτε κι εγώ. Πεθαίνω όμως για τα χείλη σου”.

Τα λόγια σταμάτησαν το χρόνο, καθώς η ανυπαρξία αναμνήσεων προσδοκούσε με ορθάνοιχτο στόμα, σα νεογνό στη φωλιά που αδημονεί για την τροφή του, να δημιουργήσει εμπειρίες. Οι ανάσες ανακατεύονταν από αρμύρα και ιώδιο κι εμείς είχαμε γίνει αφή, γεύση κι οσμή.

Τίποτε δεν ήταν πια ίδιο αλλά και τίποτε δεν αντιμετωπιζόταν όπως πριν.

“Φύγε κι εσύ απ’ το σπίτι μου!” Η δύναμη της φωνής της περίσσια μα περιεκτική όσο και αποκαλυπτική όταν της φανέρωσα τι είχε συμβεί…”

Η διάσημη θεία, η ηθοποιός Ντο Ναρ, έρχεται να με τυλίξει στον μαγικό κόσμο του μύθου της, στη ζωή που έχει πλάσει όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά και σ’ εκείνον που ήθελε να βυθίσει κι εμένα -όπως κι όλους. Με παρασύρει σε μονοπάτια που λες και ήξερε ότι ανήκα, μου τα φανερώνει απλόχερα, και μ’ αφήνει να πορευτώ.

Ένας πατέρας αυταρχικός, μια μητέρα εγκλωβισμένη στα πρέπει των άλλων, ένας έρωτας, ο Θωμάς, που ανοίγει τη δίοδο μετά την αποτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Η Ντο Ναρ εμφανίζεται στη ζωή μου και χάνεται, όποτε εκείνη θέλει, ανοίγοντας και κλείνοντας την αυλαία του θεάτρου της ζωής για να μας γοητεύσει κρυφά ξανά και ξανά…


Πληροφορίες

Η παρουσίαση του βιβλίου του «ΚΡΥΦΑ ΓΟΗΤΕΥΣΕ ΜΕ»
του Ιωσήφ Αλυγιζάκη

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΩΡΑ 20:00 μ.μ.

Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕΕ
Τηλ. 210.8826600