Παρουσίαση των έργων του Colors & Minds στο ΕΜΣΤ

17/05/2024
από
Colors & Minds: Όταν η τέχνη συναντά τον ψυχοκοινωνικό τομέα. Παρουσίαση των έργων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στον χώρο εκπαίδευσης (μεσοπάτωμα), από 21 έως 26 Μαΐου 2024.

Το Colors & Minds ήταν ένα βιωματικό εικαστικό πρόγραμμα εξοικείωσης νέων με τον ψυχοκοινωνικό τομέα. Συνδιαμορφώθηκε από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), τον Σύνδεσμο ΚοινωνικήςΕυθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και την εθελοντική καλλιτεχνική πρωτοβουλία Talks & Crafts.

Το βιωματικό εικαστικό πρόγραμμα Colors & Minds, στο οποίο συμμετείχαν νέοι γενικού πληθυσμού (φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας) και λήπτες υπηρεσιώνψυχικής υγείας, αξιοποίησε την τέχνη ως δίαυλο επικοινωνίας, για την κατανόηση και την αποδοχή του κόσμου γύρω μας, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο φιλικής για όλους.

Ορμώμενοι από το έργο του Βλάση Κανιάρη, Το Κουτσό (1974), οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν διαφορετικά εικαστικά μέσα (ζωγραφική, φωτογραφία/βίντεο, γλυπτική, εγκατάσταση, performance και κείμενο), για να εξερευνήσουν βιωματικά τη σύγχρονη τέχνη, με αρωγό τις διαφορετικές εννοιολογικές πτυχές του συγκεκριμένου έργου.

Το Colors & Minds υλοποιήθηκε στο ΕΜΣΤ από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024.

Η παρουσίαση των έργων που δημιουργήθηκαν από τους συμμετέχοντες θα διαρκέσει από τις 21 έως τις 26 Μαΐου 2024, στον χώρο της Εκπαίδευσης στο Μεσοπάτωμα του ΕΜΣΤ.


Πληροφορίες:

Colors & Minds
Τοποθεσία: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) | στον χώρο της Εκπαίδευσης στο Μεσοπάτωμα
Ημερομηνίες: 21 έως τις 26 Μαΐου 2024
Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΜΣΤ.
Δες και αυτό!