Παροχή τροφίμων από τον Δήμο της Αθήνας σε τρανς και ΛΟΑΤΚΙ άτομα

02/04/2020
από
Παροχή τροφίμων από τον Δήμο της Αθήνας σε τρανς και ΛΟΑΤΚΙ άτομα
Παροχή τροφίμων από τον Δήμο της Αθήνας σε τρανς και ΛΟΑΤΚΙ άτομα

Μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού στην χώρα μας, είναι τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και ιδιαίτερα οι τρανς άνθρωποι και οι ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες.

Παροχή τροφίμων από τον Δήμο της Αθήνας σε τρανς και ΛΟΑΤΚΙ άτομα
Παροχή τροφίμων από τον Δήμο της Αθήνας σε τρανς και ΛΟΑΤΚΙ άτομα

Οι τρανς συνάνθρωποι μας, λόγω των μεγάλων και πολλών αποκλεισμών που βιώνουν, ιδιαίτερα στον χώρο της εργασίας δεν είναι σε θέση να καλύψουν καθημερινές βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Τα τρανς άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν δικαιούνται σύνταξη λόγω των αποκλεισμών τους με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να καλύψουν καθημερινές βασικές ανάγκες διαβίωσης. Συνήθως ζουν μακριά από συγγενικά τους πρόσωπα, βιώνοντας έτσι μία συνεχής απομόνωση.

Οι τρανς γυναίκες που εργάζονται στο σεξ, ήταν από τις πρώτες εργαζόμενες που πλήγηκαν με την πρώτη κιόλας εμφάνιση του COVID-19 στη χώρα μας, ενώ οι ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες διεθνούς προστασίας, βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), από την ίδρυση ακόμη παρέχει τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, σε τρανς αλλά και γενικότερα ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Πριν λίγο διάστημα το ΣΥΔ έκανε έκκληση ενίσχυσης και στήριξης τρανς και ΛΟΑΤΚΙ ατόμων λόγω της επέλασης του κορονοϊού.

Στο κάλεσμα αυτό, ανταποκρίθηκε θετικά και ο Δήμος Αθηναίων, όπου μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου, παρείχε στο ΣΥΔ, σαράντα πέντε (45) πακέτα τροφίμων κάλυψης μίας εβδομάδας για τρανς και ΛΟΑΤΚΙ άτομα βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία.

Την είδηση έκανε γνωστή η Πρόεδρος του ΣΥΔ Μαρίνα Γαλανού όπου και ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη, όσο και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Μπακογιάννη, και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, που μετά από συνεννόηση, έγινε δυνατόν σήμερα, να μας παρέχουν 45 πακέτα τροφίμων κάλυψης μίας εβδομάδας προς το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, η προσφορά είναι ανεκτίμητη όταν αφορά ευάλωτες ομάδες, όπως είναι τα τρανς πρόσωπα. Θα φροντίσουμε, κατά το δυνατόν βέβαια, να διανεμηθούν ώστε να καλυφθούν οι πιο επείγουσες ανάγκες τρανς προσώπων που βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία, είτε ελληνικής καταγωγής είτε πρόσφυγες.» 

Πηγή: t-zine.gr
Δες και αυτό!