Μία συγκινητική ρομαντική σκηνή έχει οδηγήσει σε περισσότερες από εκατό καταγγελίες
προς το BBC, λόγω της προβολής ενός ομόφυλου φιλιού μεταξύ δύο γυναικών στην έβδομη σεζόν της σειράς “The Next Step” .

Στο επεισόδιο σε τίτλο Room Service, που προβλήθηκε στις 22 Ιουλίου, οι χορεύτριες Cleo και Jude, που ενσαρκώνουν οι Dani Verayo και Molly Sanders, αντίστοιχα, ετοιμάζονταν να κάνουν πρόβα το ντουέτο τους, όμως μετά από μια από καρδιάς συζήτηση, τελικά φιλήθηκαν.

Πριν από το φιλί, η Jude είπε: “Όταν χορεύω με την Cleo, ξεχνάω τα πάντα. Υπάρχει μόνο εκείνη. Χορεύουμε μαζί και το μόνο που βλέπω είναι εκείνη.” Η Cleo πρόσθεσε σ’ αυτό: “Όταν χορεύω με την Jude, νιώθω ασφαλής και ελεύθερη ταυτόχρονα. Όταν χορεύουμε μαζί, είναι σα μαγεία.”

Παρόλο που η ρομαντική αυτή στιγμή έλαβε πολλή υποστήριξη στο διαδίκτυο, ενεργοποίησε ομοφοβικά αντανακλαστικά που τη χαρακτήρισαν ως «ακατάλληλη» .

Το BBC με σχετική αναφορά στο site του απέρριψε τις κατηγορίες ότι το φιλί ήταν ακατάλληλο, λέγοντας:

«Η απόφαση να συμπεριληφθεί αυτή η στιγμή, ως μέρος μιας μεγαλύτερης ιστορίας σε όλη τη σειρά των 7 σεζόν, που παρακολουθεί την ανάπτυξη μιας ρομαντικής σχέσης μεταξύ δύο από τις χαρακτήρες της, Jude και Cleo, ελήφθη πολύ προσεκτικά και με μεγάλη επίγνωση, και προέκυψε αφού το CBBC και η Boatrocker (εταιρεία παραγωγής) αναγνώρισαν ότι η σειρά θα μπορούσε και θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να αντικατοπτρίζει τη ζωή των νέων LGBTQ+ ατόμων. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της αποστολής μας, να βεβαιωθούμε ότι κάθε παιδί αισθάνεται ότι ανήκει, ότι είναι ασφαλές και ότι μπορεί να είναι αυτό που θέλει να είναι.»

Η δήλωση προσθέτει: «Πιστεύουμε ότι η ιστορία και το φιλί αντιμετωπίστηκαν με ευαισθησία και χωρίς αισθησιασμό, ακολουθώντας την απεικόνιση της αναπτυξιακής σχέσης της Jude και της Cleo και φοβάμαι ότι δεν συμφωνούμε ότι ήταν ακατάλληλη για την ηλικία του κοινού.

«Το CBBC απεικονίζει τακτικά ετερόφυλα νεαρά άτομα που είναι μαζί, ερωτεύονται και φιλιούνται, και είναι ένας σημαντικός τρόπος να δείξουμε στα παιδιά με τι μοιάζουν οι σεβαστές, ευγενικές ερωτικές σχέσεις» .

Η αναφορά ολοκληρώνεται ως εξής: «Στο Children’s BBC, είμαστε περήφανες/οι που αναπαριστούμε όλους τους τομείς της παιδικής ζωής σε όλη την πραγματική και φανταστική μας παραγωγή. Οι ομόφυλες σχέσεις έχουν ήδη εμφανιστεί σε άλλες εκπομπές του CBBC, όπως οι Jamie Johnson, 4 O Clock Club, Dixie and Marrying Mum and Dad, και το πρώτο ομόφυλο φιλί που προβλήθηκε στο CBBC ήταν στην πραγματικότητα στο Byker Grove, πριν από πολλά χρόνια.

“Αυτή η στιγμή στο The Next Step είναι απλώς μια ιστορία, ανάμεσα σε μια πληθώρα φωνών, και εμπειριών στην παραγωγή μας.”