Παίκτρια του βρετανικού Big Brother έκανε coming out ως τρανς γυναίκα

87
ITV
Η διαγωνιζόμενη του βρετανικού Big Brother, Hallie, έκανε coming out ως τρανς γυναίκα στα υπόλοιπα άτομα του σπιτιού, λέγοντας ότι θέλει να εκφράσει την ταυτότητά της «δυνατά και ξεκάθαρα».

Η Hallie ήταν μία από τα 16 άτομα που μπήκαν στο εμβληματικό σπίτι του Big Brother την Κυριακή (8 Οκτωβρίου), μετά την επανέναρξη του ριάλιτι στο βρετανικό ITV, πέντε χρόνια μετά την τελευταία προβολή του.

Η 18χρονη εντυπωσίασε αμέσως τους τηλεθεατές, όταν είπε ότι «γαβγίζει» στους άνδρες όταν της κάνουν cat calling, εξηγώντας ότι «αν φέρεσαι σαν σκύλος, σου φέρονται σαν σκύλος».

Παρά το γεγονός ότι έγινε γρήγορα η αγαπημένη των θαυμαστών, η Hallie έγινε επίσης στόχος φανατικών που χλεύαζαν την τρανς ταυτότητά της (υποθέτοντας το) – πριν καν την αποκαλύψει η ίδια.

Big Brother housemate Hallie.

Στο χθεσινό επεισόδιο όμως, η Hallie αποφάσισε να ανοιχτείς στους συγκατοίκους της στο Big Brother, κάνοντας coming out ως τρανς γυναίκα.

«Γεια σας παιδιά. Έχω κάτι να σας πω. Χθες αισθανόμουν ότι δεν ήμουν 100% ειλικρινής με τον εαυτό μου», είπε στα υπόλοιπα άτομα.

«Σκέφτηκα να σας ενημερώσω και να σας πω ότι είμαι τρανς γυναίκα, αν δεν το ξέρετε ήδη. Απλά θέλω να το πω δυνατά και ξεκάθαρα. Είμαι τρανς γυναίκα».

Σε μια γλυκιά στιγμή μετά το coming out, οι συγκάτοικοι της Hallie την αγκάλιασαν και εξέφρασαν την αγάπη τους. «Μπράβο σου. Είναι πολύ γενναίο εκ μέρους σου», λέει η συγκάτοικός της Chanelle.

«Δεν ξέρω γιατί είχα άγχος», λέει η Hallie μετά την ανακοίνωση, με τη Farida να απαντά: «Δεν χρειάζεται να έχεις».

Οι τηλεθεατές του Big Brother γιόρτασαν επίσης το coming out της Hallie και επαίνεσαν το θάρρος της.

«ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ. Είναι τόσο σημαντικό λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό πολιτικό κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο γύρω από τα τρανς θέματα», έγραψε ένα άτομο. «Το Big Brother ήταν ΠΑΝΤΑ συμπεριληπτικό και είναι εκπληκτικό που έχει το θάρρος να το κάνει στα 18 της».

«Μπορούμε να μιλήσουμε για το πόσο απίστευτα γενναία είναι αυτή η νεαρή γυναίκα που βγαίνει στην τηλεόραση, στο σημερινό πολιτικό κλίμα, και κάνει αυτό; Τόσος μεγάλος σεβασμός για τη Hallie», έγραψε ένα άλλο.

Το 2004, η Nadia Almada έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που κέρδισε το Big Brother της Βρετανίας.