Σε ένα έγκλημα μίσους λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του Pride Month, δύο γκέι άνδρες στο Κάρντιφ της Ουαλίας δέχτηκαν επίθεση από ομοφοβικούς που τους έβρισαν, τους πέταξαν αντικείμενα, και χτύπησαν με γροθιές έναν εκ των δύο σε βενζινάδικο.

Ο Γιανγκ Γου, ένας 27χρονος φοιτητής βιοϊατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, έμεινε αιμόφυρτος, όταν ένας άντρας τον πέταξε στο έδαφος και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Κι όλο αυτό έγινε, επειδή υπερασπίστηκε έναν φίλο του. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Γου ανέφερε στο PinkNews ότι ο ίδιος και ο φίλος του δέχτηκαν επίθεση από δύο άντρες που βγήκαν από ένα ταξί έξω από ένα βενζινάδικο Esso στην οδό Cathedral τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (1 Ιουλίου).

Η Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας, που καλύπτει το Κάρντιφ, επιβεβαίωσε, ότι οι ανακριτές αντιμετωπίζουν το συμβάν ως έγκλημα μίσους.

Τι συνέβη;

Ουαλία, επίθεση
Γιανγκ Γου

Μετά από μια νύχτα διασκέδασης στην πόλη, ο Γου έφερε τον φίλο του στο βενζινάδικο για να πάρει τσιγάρα από το μίνι μάρκετ Shop N ‘Drive στις 12:30 π.μ. Όμως, δύο άνδρες στρίμωξαν τους δύο φίλους και άρχισαν να τους αποκαλούν «fa****s.»

Ο Γου προσπάθησε να ηρεμήσει τους δράστες διευκρινίζοντας ότι δεν είναι ζευγάρι, αλλά αυτό δεν είχε αποτέλεσμα για τους άντρες, που προέβησαν σε μία έντονη επίθεση εναντίον τους.

Μπαίνοντας στο σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον Γου, οι άνδρες άρπαξαν «κάτι από τα ράφια και μας το πέταξαν.»

«Ήμουν πολύ ενοχλημένος και ο φίλος μου ήταν μεθυσμένος», είπε ο Γου, «οπότε ενήργησα αρκετά σκληρά για να τον προστατέψω, όταν ο επιτιθέμενος μας πέταξε ένα δεύτερο αντικείμενο.» 

Κι ενώ η γενναιότητα του Γου σήμαινε ότι ο φίλος του θα παρέμενε ασφαλής, οι δράστες αντέδρασαν εστιάζοντας σε αυτόν. «Μου έριξε μπουνιά στο πρόσωπο ένας από τους δύο», είπε στη συνέχεια ο Γου.

Καθώς οι άντρες επέστρεψαν στο ταξί κι έφυγαν, σύμφωνα με τα βίντεο παρακολούθησης, άφησαν τον Γου σχεδόν αναίσθητο με ένα σπασμένο μπροστινό δόντι, σπασμένη μύτη, και σκισμένα χείλη. Ο Γου ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπισε μόνο αδιαφορία από τον υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος «δε βοήθησε με το να καλέσει την αστυνομία.»

Ο Γου κάλεσε ο ίδιος τις αρχές -ο φίλος του ήταν πολύ μεθυσμένος για να το κάνει- υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία, και συνόδευσε τον φίλο του στο σπίτι.

Ο γιατρός του είπε ότι μπορεί να “έχασε το [μπροστινό] δόντι του για πάντα” ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων.

Η Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας είπε ότι οι αξιωματικοί ερευνούν το περιστατικό

«Ένα έγκλημα μίσους είναι κάθε έγκλημα, που οφείλεται στην εχθρότητα λόγω φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας ή ταυτότητας τρανσέξουαλ. Το έγκλημα μίσους δεν έχει θέση στην κοινωνία, και ήταν πάντα προτεραιότητα για την Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους, είτε είναι θύματα είτε μάρτυρες εγκλήματος μίσους, να τα αναφέρουν απευθείας στην Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας χωρίς φόβο.» 

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, τα ομοφοβικά και τα τρανσφοβικά εγκλήματα μίσους έχουν υπερδιπλασιαστεί στην Αγγλία και την Ουαλία μεταξύ του 2014 και του 2018. Υπήρξαν 4.600 ΛΟΑΤ+ εγκλήματα μίσους που αναφέρθηκαν το 2014, αλλά το 2018 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 11.600.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τέτοια πράγματα εξακολουθούν να συμβαίνουν», είπε ο Γου.

Δραματική αύξηση ομοφοβικών και τρανσφοβικών εγκλημάτων σε Αγγλία και Ουαλία