Outview 2015: Οι ταινίες το Σάββατο 09/05/15

09/05/2015

Οι ταινίες που θα προβληθούν το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στο OUTVIEW FILM FESTIVAL

ΑΙΘΟΥΣΑ 1 (175 Θέσεις)

17.15: Jack’s Wish (Anne de Clercq, Netherlands, 85’, 2015), Θα προλογίσουν οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο με τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Ο Jack είναι οκτώ χρονών και μοναχοπαίδι, κάτι που τον κάνει να βαριέται απίστευτα πολύ και να πιστεύει πως αυτό που του λείπει είναι ένας αδερφός! Έτσι, παρακαλάει τις δύο μαμάδες του να του κάνουν ένα μικρότερο αδερφό -αλλά αυτές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Όταν ο Jack ανακαλύψει τι έκαναν οι δύο μαμάδες του για να τον κάνουν, θα βάλει  στόχο να κάνει το ίδιο για να αποκτήσει έναν αδερφό! Η προσπάθειά του θα τον οδηγήσει σε νέες περιπέτειες, όπου θα συναντήσει πολλούς πολύχρωμους χαρακτήρες και θα ανακαλύψει πολλά πράγματα για τον εαυτό του.

https://www.youtube.com/watch?v=f9Nh2M6WCqU

19.15: Open Relationship (Carlos Ocho,Spain, 13’, 2014). Ο Oscar και ο Sergio έχουν σχέση εδώ και πέντε χρόνια. Ένα τυχαίο απόγευμα ο ένας από τους δύο τους αποφασίζει να ρωτήσει τον άλλον αν θα τον ενδιέφερε το ενδεχόμενο να ανοίξουν την σχέση τους…

Futuro Beach (Karim Ainouz, Brazil/Germany, 106’, 2014). H ιστορία ενός μεγάλου έρωτα ανάμεσα σε έναν ναυαγοσώστη και έναν στρατιώτη που μόλις έχει επιστρέψει από το Αφγανιστάν, με φόντο μια από τις πιο εντυπωσιακές και επικίνδυνες παραλίες της Βραζιλίας. Ένα μελαγχολικό ταξίδι στην απώλεια, την ανδρική φιλία και όλα όσα χρειάζονται για να σώσεις καταρχάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

21.30: Pepper (Patrick Aubert,Canada, 8’, 2014). Μετά από ένα βράδυ γεμάτο ερωτικές φαντασιώσεις, δύο γυναίκες ξυπνάνε μαζί το επόμενο πρωί και τα πράγματα δεν είναι όπως περίμεναν…

Tru Love (Shauna MacDonald, Kate Johnston, Canada, 94’, 2013). Βραβευμένο με 14 διεθνή κινηματογραφικά βραβεία, το Tru Love είναι μια ταινία για την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου, και την ομορφιά του να ζεις τη στιγμή. Η Tru (Shauna MacDonald) είναι μια γυναίκα γύρω στα 30, της οποίας οι ασταμάτητες “περιπέτειες” με γυναίκες σταματούν απότομα όταν γνωρίζει την Alice (Kate Trotter): μια γυναίκα 60 χρονών, πρόσφατα χήρα, που προσπαθεί να ξαναστήσει τη ζωή της της. Οι δυο τους δημιουργούν έναν απρόσμενο δεσμό, αλλά η Suzanne (Christine Horne), κόρη της Alice και one-night stand της Tru, θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει την εξέλιξη της σχέσης τους.

ΑΙΘΟΥΣΑ 2 (50 Θέσεις)

18.30: been too long at the FAIR (Charles Lum, Todd Verow, USA, 7’, 2015). Ο κινηματογράφος πορνό FAIR στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς, είναι από τους παλιότερους “gay” χώρους της Νέας Υόρκης. Ένας πιστός πελάτης του αναπολεί τη ζωή του και την ιστορία του κινηματογράφου μέσα από τις ερωτικές περιπέτειες που έζησε εκεί.

been-long-fair-outview-gay-740x357

Mondo Homo: A Study of French Gay Porn in the ‘70s (Herve Joseph Lebrun, France, 110’, 2013). Από το 1975 μέχρι το 1983, στο γαλλικό σινεμά αναδύεται ένα νέο κινηματογραφικό είδος: η εγχώρια gay πορνογραφία. Οι ταινίες

18.30: Αμφί-βιος (της Φωτεινής Δαραμήλα). Προσωπικές ιστορίες των L.G.B.T ατόμων , η καθημερινότητα τους και οι ανάγκες που προκύπτουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Μια πραγματική καταγραφή γεγονότων χωρίς παρεμβάσεις και κατευθυντήριες γραμμές. Ακολουθεί ανάλυση από επιστήμονες και διάφορες απόψεις ατόμων άλλοτε ομοφυλόφιλων και άλλοτε όχι. Η προβολή θα γίνει με παρουσία των συντελεστών της ταινίας.

21:45: The Decision του Wahid Sanouji. Ένα πρωί ο Karim λαμβάνει ένα μήνυμα στο κινητό του. Ξαφνικά θα πρέπει να πάρει μια απόφαση που θα του ανατρέψει τη ζωή.

The Samurai: Ένας λύκος περιφέρεται στις παρυφές του δάσους που συνορεύει με ένα μικρό χωριό στην ανατολική Γερμανία. Ο Jakob, ένας νεαρός αστυνομικός, ακολουθεί τα ίχνη του, αλλά μέσα στο σκοτεινό δάσος διαισθάνεται και κάτι άλλο. Συναντά ένα νεαρό άντρα με ένα τρελαμένο και απειλητικό βλέμμα. Φοράει ένα λευκό φόρεμα και κρατάει ένα σπαθί σαμουράι. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μια ομοερωτική έλξη και ένα παιχνίδι γάτας και ποντικού -και στο τέλος ίσως ο Jakob έρθει αντιμέτωπος με τον πραγματικό του εαυτό. Η ταινία The Samurai είναι ένα εφιαλτικό θρίλερ για την προσωπική ελευθερία. Ξεκινά ως μια ρεαλιστική ταινία μυστηρίου, σύντομα, όμως, αποκτά φανταστικά στοιχεία.

[box type=”info” ]Εισιτήρια: Προβολή: 5 ευρώ, Ημερήσιο: 8 ευρώ / Φοιτητικό: 6 ευρώ, Διαρκείας: 50 ευρώ. Στους ανέργους η είσοδος στις απογευματινές προβολές (οι πρώτες προβολές της κάθε ημέρας) θα είναι ελεύθερη με επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους. Δεν θα υπάρχει προπώληση, η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας την περίοδο του φεστιβάλ.[/box]




Δες και αυτό!