Outview 2015: Οι ταινίες τη Τετάρτη 13/05/15

13/05/2015

Οι ταινίες που θα προβληθούν τη Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στο OUTVIEW FILM FESTIVAL

ΑΙΘΟΥΣΑ 1 (175 Θέσεις)

17.00: End of Season Sale (Eli Glazer, Israel, 35’, 2014). Αργά το βράδυ δύο ηλικιωμένοι άντρες γυρνάνε την πόλη για να αγοράσουν Viagra και δεν βρίσκουν πουθενά. Η έλλειψη του περιβόητου μπλε χαπιού όμως θα αποδειχτεί κρυφή ευλογία, γιατί τότε είναι που οι δυο τους θα ανταλλάξουν την απόλαυση του κορμιού με τις εξομολογήσεις της καρδιάς.

Η Αφροδίτη Στην Αυλή (Τηλέμαχος Αλεξίου, Ελλάδα/Γερμανία, 53’, 2011). Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού καύσωνα, ο Νίκος και ο Αλέν, δύο εκδιδόμενα αγόρια και μια κοπέλα προαγωγός, η Μόνικα, παρασύρονται σε μια ιδιόμορφη σχέση μετά την συνάντησή τους σ’ έναν σκοτεινό δρόμο με το όνομα ΠΟΥΤΑΝΑ. Ερωτεύονται, παίζουν με όπλα και συζητάνε για χαρτιά, λεφτά και ακροάσεις θεάτρου. Πρόκειται άραγε για ένα παιχνίδι ρόλων, το οποίο επινόησαν ο τρεις τους για να περάσουν το χρόνο τους σ’ ένα απομακρυσμένο, έρημο εξοχικό; Θα προλογίσουν ο Τηλέμαχος Αλεξίου.

19.00: Kumu Hina – A Place In The Middle (Dean Hamer, Joe Wilson, USA, 25’. Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους A PLACE IN THE MIDDLE είναι η πραγματική ιστορία μιας νεαρής κοπέλας από τη Χαβάη που θέλει να είναι η αρχηγός της ομάδας αγοριών Hula Hoop του σχολείου της, και της δασκάλας της που την βοηθάει με στοιχεία και ιστορίες της παράδοσης τους.

kate-borstein-sam-feder-outview-queer-740x357Kate Bornstein is a Queer & Pleasant Danger (Sam Feder, USA, 72’, 2014). Στα πλαίσια του αφιερώματος στο φύλο και τα gender & queer politics, το Outview Film Festival 2015 παρουσιάζει την ταινία “Kate Bornstein is a Queer & Pleasant Danger”. Καλλιτέχνης, performer και συγγραφέας, η Kate Bornstein μας συστήνεται καταρχάς ως τρανς λεσβία. Διστακτική polyamorist. Σαϊεντολόγος στην ανάρρωση. Επικυρηγμένη πρωτοπόρος του φύλου. Το πανέξυπνο και παιχνιδιάρικο πορτρέτο του Sam Feder για τη Bornstein παρακολουθεί τις θορυβώδεις δημόσιες εμφανίσεις και τις επίπονες προσωπικές ανακαλύψεις της, ενώ ταυτόχρονα της δίνει τη θέση που της αξίζει: μια πρωτοποριακή καλλιτέχνης-θεωρητικός-ακτιβίστρια που, με ευφυΐα, στυλ και εκπληκτική αυθεντικότητα, κατοικεί σε έναν τόπο ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό. Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Sam Feder.

https://vimeo.com/84257153

21.15: Kiss In (Ρεββέκα Βάρναλη, Ελλάδα, 7’, 2015). Σοκάρονται ακόμα οι Έλλληνες από πράξεις οικειότητας ενός  ομόφυλου ζευγαριού σε δημόσιο χώρο; Η ανεκτικότητα που απολαμβάνουν τα ετερόφυλα ζευγάρια όταν αγκαλιάζονται και φιλιούνται ανοιχτά σε μια πλατεία ή στο μετρό, ισχύει και για ομόφυλα ζευγάρια;

Technical Difficulties of Intimacy (Joel Moffett, USA, 20’, 2015). Με πρωταγωνιστή τον τρανς queer ακτιβιστή Buck Angel!  Η ταινία Technical Difficulties of Intimacy είναι η ιστορία μιας απελευθερωμένης τρανς γυναίκας που ερωτεύεται έναν δύσκαμπτο τρανς άντρα με μυστικό παρελθόν. Η σχέση τους φαίνεται να μην έχει μέλλον -αλλά όταν επιλέγουν να ανοίξουν τους σεξουαλικούς τους ορίζοντες και να πειραματιστούν, θα ανακαλύψουν ότι η σχέση τους γίνεται πιο ειλικρινής και στοργική.

Something Must Break (Ester Martin Bergsmark, Sweden, 81’, 2014). Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους άνδρες: τον ανδρόγυνο Σεμπάστιαν και τον Αντρέας, που δεν είναι γκέι. Γίνονται σύμμαχοι. Οι δυο τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την καλογυαλισμένη σουηδική Ιkea-κοινωνία. Ονειρεύονται να ξεφύγουν από την ανία και τον κίνδυνο να γίνουν όπως όλοι οι άλλοι. Κι έπειτα έχουμε την Έλι –τη σούπερ γυναίκα που μεγαλώνει μέσα στον Σεμπάστιαν– την οποία ο Αντρέας αγαπά και φοβάται. Αυτό το καλοκαίρι, όλα θα συμβούν, και οι δυο τους θα διαλέξουν μονοπάτια που θα καθορίσουν τη ζωή τους για πάντα. Πρόκειται για μια μάχη για την αγάπη, στην οποία ο Σεμπάστιαν θα χρειαστεί τελικά να καταλάβει πως πρέπει να αφήσει ελεύθερη την Έλι, να βρει τη δύναμη μέσα του και να μην αφήσει την ευτυχία του στα χέρια κάποιου άλλου. Την ταινία θα προλογίσει η πρωταγωνίστρια της ταινίας Saga Becker.

ΑΙΘΟΥΣΑ 2 (50 Θέσεις)

17.00: Caipirinhas in Ipanema (Antonio Hernández Centeno, Spain, 8’, 2013). O Antonio και ο σύντροφος του βρίσκονται σε διακοπές και τσακώνονται. Αποφασίζουν να σταματήσουν σε ένα καφέ στην πλατεία για να πιουν ένα ποτό, όταν δίπλα από τον Antonio περνά ένα μικρό αγόρι …και μετά ο πατέρας του αγοριού…  Μια κωμική ταινία μικρού μήκους για τις σχέσεις.

Clothes (Yeung lap tak, Hong Kong, 16’, 2014). Ο Nam υποφέρει από δυσφορία φύλου και προσπαθεί να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό. Παρόλο που το σώμα του είναι αντρικό, μέσα του νιώθει γυναίκα. Έχει φτάσει στο σημείο να μη μπορεί πλέον να ζήσει με τον εαυτό του, και παίρνει την απόφαση να ξεκινήσει να παίρνει θηλυκές ορμόνες. Πώς θα αντιδράσει ο πατέρας του όταν ανακαλύψει τι κάνει ο γιος του; Θα μπορέσει άραγε να τον αποδεχτεί;

I Do (Felipe Cabral, Brazil, 20’, 2014). Ο Junior ετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη για την πρόταση γάμου που θα κάνει στο σύντροφο του -αλλά τα πράγματα δεν θα κυλήσουν όπως ακριβώς τα περιμένει…

Bedding Andrew (Blair Fukumura, Canada,5’, 2014). Την παραμονή των 30ων γενεθλίων του, ο Andrew Morrison-Gurza, ένας νεαρός gay άντρας με εγκεφαλική παράλυση, αναπολεί την ζωή του και το γεγονός που τον διαμόρφωσε και τον καθόρισε ως gay άντρα. Ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

One Out Of Three (Sivan Ben Ari, Israel, 55’, 2013). Πριν τρία χρόνια η Ricki χώρισε τον άντρα της και μαζί με την κόρη της, Noor, μετακόμισε στο ίδιο σπίτι με τον αδερφό της και τον σύντροφο του. Η συνθήκη αυτή, που ξεκίνησε ως μια προσωρινή λύση στέγασης, θα μετατραπεί σε μια μόνιμη κατάσταση όταν αποφασίσουν να φέρουν μαζί στον κόσμο ένα παιδί και να το μεγαλώσουν όλοι μαζί, ως ένα τρίο.

blue-not-so-pink-ferrari-outview-gay-740x35719.30: Blue and Not So Pink (Miguel Ferrari, Spain/Venezuela, 110’, 2012). Η ταινία Blue and Not So Pink μας διηγείται την ιστορία του Ντιέγο, ενός επιτυχημένου φωτογράφου που αποφασίζει να επισημοποιήσει τη σχέση του με τον Φαμπρίσιο, πηγαίνοντας να ζήσει μαζί του. Αναπάντεχα, όμως, αναγκάζεται να αναλάβει το γιο του, Αρμάντο, που ζει στην Ισπανία, και τον οποίο δεν έχει δει εδώ και πολλά χρόνια. Ο γιος του φτάνει με μια βαλίτσα γεμάτη με παράπονα, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο στο Ντιέγο να αποκαταστήσει τη μεταξύ τους στοργική σχέση. Στο μεταξύ, μια ομάδα από ακραίους ομοφοβικούς επιτίθεται βίαια στον Φαμπρίσιο… Η ταινία κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Γκόγια 2014.

21.30: The Prince’s Heart (Caio Ryuichi, Brazil, 14’, 2014). Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν 2 βασίλεια, το Βασίλειο της Ημέρας και το Βασίλειο της Νύχτας. Ο Alexei, ο Πρίγκηπας της Ημέρας, ήταν ένας άνθρωπος που αναζητούσε την περιπέτεια, και που έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό… Έχει χάσει την καρδιά του κι από τότε δεν μπόρεσε ποτέ ξανά να αγαπήσει. Ο Kurt, ο Πρίγκηπας της Νύχτας, κρύβει κι αυτός ένα μυστικό: τα αισθήματα του για τον Alexei…

futuro-beach-ainouz-gay-outview-740x357Futuro Beach (Karim Ainouz, Brazil/Germany, 106’, 2014). H ιστορία ενός μεγάλου έρωτα ανάμεσα σε έναν ναυαγοσώστη και έναν στρατιώτη που μόλις έχει επιστρέψει από το Αφγανιστάν, με φόντο μια από τις πιο εντυπωσιακές και επικίνδυνες παραλίες της Βραζιλίας. Ένα μελαγχολικό ταξίδι στην απώλεια, την ανδρική φιλία και όλα όσα χρειάζονται για να σώσεις καταρχάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Εισιτήρια: Προβολή: 5 ευρώ, Ημερήσιο: 8 ευρώ / Φοιτητικό: 6 ευρώ, Διαρκείας: 50 ευρώ. Στους ανέργους η είσοδος στις απογευματινές προβολές (οι πρώτες προβολές της κάθε ημέρας) θα είναι ελεύθερη με επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους. Δεν θα υπάρχει προπώληση, η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας την περίοδο του φεστιβάλ.

banner_728x90-outview-festival-2015-cabine




Δες και αυτό!