Outview 2015: Οι ταινίες τη Δευτέρα 11/05/15

11/05/2015

Οι ταινίες που θα προβληθούν τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στο OUTVIEW FILM FESTIVAL

ΑΙΘΟΥΣΑ 1 (175 Θέσεις)

matt-shepard-friend-mine-outview1-739x35717.15: Matt Shepard Is a Friend of Mine (Michele Josue, USA, 89’, 2014). Ένα τρομερά επίκαιρο ντοκιμαντέρ, η ιστορία του Matthew Shepard, του gay νεαρού που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο στις ΗΠΑ. Η ταινία έχει σκηνοθετηθεί από την Michele Josue, προσωπικής φίλης του Shepard. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε υλικό που δεν έχει ξαναπροβληθεί και θα μάθουμε νέα στοιχεία για την ζωή του Shepard και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Η σκηνοθέτρια θα είναι στην Αθήνα να παρουσιάσει την ταινία και να συζητήσει με το κοινό. Η προβολή έχει ελεύθερη είσοδο. “Η ταινία μας και όλοι οι άνθρωποι που θα δείτε σε αυτήν αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη ότι ο Matt Shepard ήταν ένα καλό παιδί. Ένας καταπληκτικός άνθρωπος με ένα ελπιδοφόρο μέλλον, που έπεσε δυστυχώς θύμα του μίσους που υπάρχει στην κοινωνία μας ακόμη και σήμερα.” -MICHELE JOSUE, ΣΚΗΝΟΘΕΤΡΙΑ

boy-meets-girl-Schaefer-trans-outview19.45: Boy Meets Girl (Eric Schaefer, USA, 95’, 2014). Η καλύτερη φίλη του Robby είναι η Ricky, μια πανέμορφη τρανς γυναίκα. Με την έλλειψη κατάλληλων εργένηδων για να γνωρίσει, η Ricky σκέφτεται μήπως πρέπει να αρχίσει να βγαίνει με κορίτσια. Έτσι κάνει την εμφάνιση της η Francesca, μια πανέμορφη νεαρή κοπέλα και σύντομα ξεκινά ένα ειδύλλιο ανάμεσα στη Ricky και την Francesca που θα αναγκάσει τον Robby να επανεξετάσει τα πραγματικά του αισθήματα για την Ricky. Μια feel good μοντέρνα ιστορία αγάπης και ταυτότητας που έχει κάτι για όλους -ανεξάρτητα του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

21.30: Bulls (Joan Montesinos, UK/Spain, 13’, 2014). Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που καταπιάνεται με το γνωστό ταμπού που επικρατεί στο χώρο του αθλητισμού, τους ομοφυλόφιλους παίκτες. Η ταινία προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι γκέι άντρες έχουν φύγει από τις “παραδοσιακές” ομάδες ράγκμπι και προτιμούν τα γκέι πρωταθλήματα ράγκμπι.

boys-jongens-netherlands-outview-gay-740x357Boys (Mischa Kamp, Netherlands, 78’, 2014). Τι σημασία έχει αν κερδίσεις τον αγώνα, όταν ξέρεις ότι έχεις χάσει την αγάπη σου; Η ταινία BOYS είναι η ιστορία του 15χρονου Sieger, που προπονείται για το πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας ένα καλοκαίρι, και συναντά εκεί τον συναθλητή του Marc, που του κεντρίζει το ενδιαφέρον. Σύντομα ξεκινάει μια φιλία που θα εξελιχθεί σε έρωτα, και ο νεαρός Sieger θα πρέπει να αποδεχτεί τον εαυτό του και τον έρωτα του για τον Marc. Η ταινία BOYS γυρίστηκε αρχικά για την τηλεόραση -αλλά είχε τόση επιτυχία που κυκλοφόρησε στα φεστιβάλ και στους κινηματογράφους.

ΑΙΘΟΥΣΑ 2 (50 Θέσεις)

18.30: Safe Word (Todd Lillethun, USA, 16’, 2014). Ένα νεαρό gay ζευγάρι ξεκινά ένα παιχνίδι φαντασιώσεων για να τονώσει την ερωτική του ζωή. Όσο όμως ο Greg και ο Billy παίζουν το παιχνίδι του Πειρατή και του Αιχμάλωτου Ναυτικού, ένας αναπάντεχος επισκέπτης εμφανίζεται, και η φαντασίωση τους θα πάρει μια άλλη τροπή με τρομακτικά αποτελέσματα.

Do I Sound Gay? (David Thorpe, USA, 75’, 2014). Υπάρχει όντως «gay φωνή»; Γιατί κάποιοι άνθρωποι «ακούγονται πιο gay» από άλλους; Γιατί οι gay φωνές είναι κάτι μόνιμο στην ποπ κουλτούρα μας, αλλά αποτελούν επίσης και αφορμή παρενόχλησης κατά των  gay; Το ντοκιμαντέρ “Do I Sound Gay?” διερευνά αυτά τα ερωτήματα κι άλλα ακόμη, με συνεντεύξεις των Margaret Cho, Tim Gunn, Don Lemon, Dan Savage, David Sedaris, George Takei και πολλών άλλων.

drag-becomes-him-jinkx-outview-gay-film-740x35720.30: Drag Becomes Him (Alex Berry, USA, 90’, 2015). Το ντοκιμαντέρ “Drag Becomes Him” προσφέρει ένα τρυφερό πορτρέτο της παγκοσμίου γνωστής drag performer Jinkx Monsoon, που κέρδισε στον 5ο κύκλο του Drag Race του RuPaul. Αυτό το ρεαλιστικό και συνάμα στοργικό ντοκιμαντέρ ακολουθεί τις περιπέτειες ενός αγοριού της εργατικής τάξης που μετατράπηκε σε έναν ένδοξο, παγκοσμίου επιπέδου performer.

21.15: JURGEN ANGER’S 18TH BIRTHDAY (90′) – PERFORMANCE
[box type=”info” ]Εισιτήρια: Προβολή: 5 ευρώ, Ημερήσιο: 8 ευρώ / Φοιτητικό: 6 ευρώ, Διαρκείας: 50 ευρώ. Στους ανέργους η είσοδος στις απογευματινές προβολές (οι πρώτες προβολές της κάθε ημέρας) θα είναι ελεύθερη με επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους. Δεν θα υπάρχει προπώληση, η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας την περίοδο του φεστιβάλ.[/box]
banner_728x90-outview-festival-2015-cabine




Δες και αυτό!