Την περασμένη εβδομάδα το κυβερνητικό στέλεχος της Ρωσίας (Roskomnadzor), υπεύθυνο για τα media στη χώρα, αποφάσισε να απαγορεύσει σε LGBT ομάδες να εγγραφούν στο VKontakte.

To VKontakte αποτελεί τη ρωσική εκδοχή του Facebook και είναι το πιο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα.

Ανάμεσα στις ομάδες αυτές και η Children 404, που δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Yelena Klimova με στόχο να προσφέρει καθοδήγηση σε νεαρά LGBT άτομα. Η ομάδα επίσης κατηγορήθηκε και για gay προπαγάνδα.

Μία μέρα πάντως μετά την απαγόρευση του Roskomnadzor, μια νέα σελίδα της ομάδας εμφανίστηκε στο VKontakte. Μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες τη σελίδα ακολούθησαν περισσότεροι από 75,000 χρήστες.

Σαν πρώτη ανάρτηση η Klimova, έγραψε και στον τοίχο:

Γεια σας και παλι, με αγάπη από την ομάδα

Η ανάρτηση αυτή συνοδευόταν και από το τραγούδι της Gloria Gaynor, I Will Survive.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!