Όταν (επιτέλους) οι τρανς γυναίκες εκλέγονται σε δημόσιες θέσεις στις ΗΠΑ

08/11/2017
από

Στη Βιρτζίνια εκλέχθηκε η 1η ανοιχτά τρανς γυναίκα σε θέση νομοθέτη και στη Μινεσότα η 1η ανοιχτά τρανς γυναίκα σε δημόσιο αξίωμα στην Αμερική!

Την Τρίτη, η Βιρτζίνια εξέλεξε τον πρώτη τρανς γυναίκα σε θέση κρατικού νομοθέτη, την υποψήφια των Δημοκρατικών Ντάνιτσα Ρομ, ανατρέποντας τη μακροχρόνια διακυβέρνηση των ρεπουμπλικάνων και διακόπτοντας την 26χρονη πορεία του ομοφοβικού Ρόμπερτ   Μάρσαλ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κρατικός νομοθέτης, ο Μάρσαλ έκανε κάποιες αποτρόπαιες πράξεις και προσπάθησε να κάνει κι άλλες, όπως τη σύνταξη τροποποίησης κατά του gay γάμου (η οποία απορρίφθηκε βέβαια από έναν ομοσπονδιακό δικαστή), ή την απαγόρευση στους gay να υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά της Βιρτζίνια. Ο Μάρσαλ συνέχισε με την αντί-LGBTQ πολιτική του και φέτος έχασε. Στο σάιτ του για την καμπάνια αναφέρεται:

Η επιτυχία της ατζέντας της LGBT κοινότητας τα τελευταία χρόνια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δυναμική του gay κινήματος, ως μια σύγχρονη εκδοχή του αγώνα του πολιτικού Δικαίου. Αυτό, φυσικά, είναι ανοησία.

Η Ρομ, πρώην δημοσιογράφος, εστίασε στην τοπική κυκλοφοριακή συμφόρηση ως κεντρικό ζήτημα της εκστρατείας της, ένα δημοφιλές ζήτημα, καθώς και στη βελτίωση των σχολείων, στην αύξηση του κατώτατου μισθού του κράτους και στην υποστήριξη των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η Αλθέα Γκάρρισον, η 1η μαύρη γυναίκα κι η 1η τρανς γυναίκα που διορίστηκε σε κρατική νομοθετική εξουσία, κέρδισε την έδρα της στη Μασσαχουσέττη το 1992. Η Γκάρρισον δεν ήταν ανοιχτά τρανς κατά τη διάρκεια των εκλογών, αλλά αργότερα της έγινε outing από την εφημερίδα Μπόστον Χέραλντ, με σκοπό να την βλάψουν, κάτι που τελικά κατάφεραν, επηρεάζοντας αρνητικά την καριέρα της.

Όμως σήμερα, λίγες μέρες μετά την εκλογή της Ρομ, η υποψήφια των Δημοκρατικών   Άνδρεα Τζέκινς κέρδισε επίσημα στην κούρσα του δημοτικού συμβουλίου στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Σήμερα, είναι “η 1η ανοιχτά τρανς μαύρη γυναίκα, που εκλέχθηκε σε δημόσιο αξίωμα στην Αμερική” σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Τζέκινς, πρώην πολιτικός βοηθός της απερχόμενης Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ελίσαμπεθ Γκλίντεν, κατέβηκε υποψήφια στηρίζοντας τους καλλιτέχνες με σκούρο χρώμα δέρματος, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την αντιμετώπιση της βίας των νέων ως ζήτημα δημόσιας υγείας και την ανάπτυξη προσιτών κατοικιών. Έχει επίσης εργαστεί ως ποιήτρια, συγγραφέας και καλλιτέχνιδα.
Δες και αυτό!