Όσκαρ 2024: Τέσσερα βραβεία για το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

11/03/2024
από
Συνολικά τέσσερα βραβεία Όσκαρ κέρδισε η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, μεταξύ των οποίων και το Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Emma Stone.

Συγκεκριμένα, η ταινία, η οποία θριάμβευσε και σε άλλες τελετές απονομής βραβείων, κέρδισε στις κατηγορίες «Σκηνογραφίας», «Μακιαγιάζ & Κομμώσεων» καθώς και «Κουστουμιών».

Η Emma Stone παρέλαβε το δεύτερο Όσκαρ της στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της ως Bella Baxter. Στην ομιλία της μετά την ανακοίνωση της νίκης, η ηθοποιός εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τον Γιώργο Λάνθιμο για τον ρόλο που, όπως είπε, της άλλαξε τη ζωή.

Είναι η δεύτερη φορά που ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κερδίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς πριν λίγα χρόνια η Olivia Coleman είχε πάρει Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «The Favorite».

Τα περισσότερα βραβεία στη χθεσινή τελετή απέσπασε το «Oppenheimer» του Christofer Nolan, παραλαμβάνοντας 7 αγαλματίδια, μεταξύ των οποίων κι αυτά της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Την ίδια στιγμή, η φετινή τελετή έδωσε και το βήμα στο να εκφραστεί η αντίθεση στη γενοκτονία που λαμβάνει χώρα στη Γάζα, με τον σκηνοθέτη Jonathan Glazer, αναρωτώμενος για το πως αντιστεκόμαστε στη συνεχόμενη απανθρωποποίηση.

https://www.youtube.com/watch?v=IbV5p9Lv4ZQ
Δες και αυτό!