Ο Holden White, από τη Λουιζιάνα είναι επιζών απόπειρας δολοφονίας σε ραντεβού που είχε κανονίσει μέσω του Grindr.

Σε συνέντευξή του, περιγράφει τη φρικτή νύχτα, που νόμιζε ότι θα ήταν η τελευταία του. Θέλει, όμως, οι άνθρωποι να έχουν ελπίδα για επιβίωση, ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές τους, αλλά και να καταγραφεί το έγκλημα αυτό ως έγκλημα μίσους από τις αρχές.

Προσοχή ακολουθεί σκληρή αφήγηση εγκληματικής βίας. 

Holden White
Holden White

Ο White συνάντησε τον Chance Seneca, τον δράστη της επίθεσή του, τον Ιούνιο μέσω της εφαρμογής Grindr. Όταν οι δύο συναντήθηκαν για ένα hangout (στις 21/06), ο Seneca επιτέθηκε στον White, σε μία απόπειρα δολοφονίας του ως ένας ομοφυλόφιλος άνδρας, που στο μυαλό του δράστη “έπρεπε” να πεθάνει. Οι αρχές αποκάλυψαν ότι ο Seneca είχε πράγματι ως είδωλό του τον κατά συρροή δολοφόνο Jeffrey Dahmer, ο οποίος βίαζε, δολοφονούσε και κανιβάλιζε τα γκέι θύματά του.

Το περιστατικό

«Μέρος από όσα θυμάμαι είναι ότι γύρισα για να πιάσω κάτι από την τσάντα μου» , είπε ο White στην τηλεόραση KATC. «Τότε, ένιωσα ένα κορδόνι τυλιγμένο γύρω από το λαιμό μου και άρχισε να με τραβά προς τα πίσω. Με στραγγάλιζε, δεν μπορώ να σας πω για πόση ώρα, αλλά ένιωσα ότι ήταν πολύ. Και το έκανε σε σημείο που έσπασε κάθε αιμοφόρο αγγείο στο πρόσωπό μου.”

Ο White ξύπνησε σε μια μπανιέρα λίγο αργότερα, με τον επιτιθέμενο να στέκεται από πάνω του.

«Υπήρχε απλώς αίμα σε όλο το στήθος και τα πράγματα μου» , θυμάται ο White. «Ήταν κάπως καθισμένος εκεί και με παρακολουθούσε, και έλεγα από μέσα μου «Εντάξει, αυτό ήταν.» Τα τελευταία μου λόγια ήταν, «μείνε ήρεμος». Στο μυαλό μου συνέχισα να επαναλαμβάνω, «απλά μείνε ήρεμος, μείνε ήρεμος. Αργά, λιποθύμησα.»

Ο Seneca, προφανώς, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη δολοφονία και επικοινώνησε με την αστυνομία.

«Μου είπαν ότι ο Chance κάλεσε την αστυνομία και είπε, «Γεια σας, προσπάθησα να δολοφονήσω κάποιον, στείλτε ένα ασθενοφόρο» και όταν με βρήκαν ήμουν ακόμα γυμνός στην μπανιέρα» , λέει ο White.

Ξύπνησε σε νοσοκομειακό κρεβάτι ξυλοκοπημένος παντού.

Είναι έγκλημα μίσους

Ο White μίλησε για να βεβαιωθεί ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι η επίθεσή του αποτελεί έγκλημα μίσους – κάτι που η τοπική αστυνομία δίστασε να δηλώσει ως τέτοιο.

«Αυτό είναι ένα έγκλημα μίσους λόγω του γεγονότος ότι επέλεξε έναν γκέι άντρα από μια γκέι εφαρμογή», εξήγησε. «Βεβαιώθηκε ότι ήμουν ομοφυλόφιλος και ακριβώς την ίδια στιγμή εκθείαζε τον Jeffery Dahmer. Αυτό που έκανε ο Jeffery Dahmer ήταν να επιλέγει γκέι άντρες και να τους δελεάζει, ώστε να πάνε στο σπίτι του και να τους σκοτώσει.” 

Καθώς οι ουλές του επουλώθηκαν, έχοντας, ωστόσο, αφήσει σημάδια, ο White αποφάσισε να σηματοδοτήσει κι ο ίδιος το γεγονός με τον δικό του τρόπο: έκανε τατουάζ με μία άνω τελεία.

Holden White

«Βασικά, αυτό που κάνει ένα ερωτηματικό είναι να κάνει μια παύση σε μια πρόταση», εξηγεί ο White. «Ο Chance προσπάθησε να σταματήσει τη ζωή μου, οπότε αντί για μια τελεία, το έκανα άνω τελεία.»

«Παραμένω δυνατός», προσθέτει ο White. “Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό το περιστατικό να με καταβάλει.”

Ο Chance Seneca παραμένει στο Lafayette Parish Correctional Center εν αναμονή της δίκης.

Έφηβος ακρωτηριάστηκε, «βασανίστηκε για ώρες» και εγκαταλείφθηκε από άνδρα που γνώρισε στο Grindr