Οργάνωση για τον τράχηλο της μήτρας παίρνει θέση απέναντι σε τρανσφοβικά tweets

14/07/2020

Η μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για τον τραχήλο της μήτρας, η Jo’s Cervical Cancer Trust, απαντά σε ένα hashtag που έγινε trend την προηγούμενη εβδομάδα στο Twitter, δηλώνοντας ότι “μόνο οι θηλυκότητες μπορούν να υποστούν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας“, εννοώντας μόνο τις cis γυναίκες, αποκλείοντας ταυτόχρονα τις trans γυναίκες, τα intersex ή τα non-binary άτομα.

Είμαστε ενήμεροι για το hashtag που κυκλοφορεί, το οποίο και θέτει το θέμα της ταυτότητας φύλου σε συνδυασμό με την υγεία του τραχήλου της μήτρας“, δημοσίευσε η οργάνωση στις 12 Ιουλίου. “Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε οποιοδήποτε άτομο που έχει μήτρα ότι έχει πρόσβαση στις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζεται, ώστε να συμμετέχει στο #CervicalScreening, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου του.”

Η οργάνωση τόνισε επίσης ότι “οποιοδήποτε άτομο με τράχηλο της μήτρας, μπορεί να υποστεί καρκίνο. Γι’αυτό θα πρέπει όλοι να κάνουν συχνά τεστ, ώστε να είναι ενήμεροι.

Αυτό περιλαμβάνει τα τρανς, τα intersex και non binary άτομα.

Όλο αυτό θα έπρεπε να αφορά τη συμπεριληπτική υγεία, την αύξηση της ενημέρωσης πάνω σ’αυτά τα ζητήματα και το να είμαστε σίγουροι ότι κάνουμε τους κατάλληλους ελέγχους στα άτομα που τους χρειάζονται.“, έγραψε μια γυναίκα στο Twitter, βλέποντας την άνοδο του hashtag το Σαββατοκύριακο.

Δεν έχει να κάνει με την εξάλειψη των γυναικών ή οποιουδήποτε άλλου ατόμου

Χρησιμοποιώντας συμπεριληπτική γλώσσα όταν μιλάμε για τεστ του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ή για τεστ Παπ, σημαίνει ότι το κάθε άτομο με τράχηλο της μήτρας πρέπει να εξετάζεται.

Οι τρανσφοβικοί μετέτρεψαν σε όπλο τους τον καρκίνο του τραχήλου, ώστε να μπορούν να είναι ακόμα πιο τρανσφοβικοί. Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που έχω δει ποτέ μου. Προτιμούν να δουν trans, intersex και non binary συνανθρώπους τους να πεθαίνουν, από το να εξετάζονται. Όλο αυτό είναι τόσο αχρείαστο.“, έγραψε στο Twitter της μία cis γυναίκα που αυτοπροσδιορίζεται ως λεσβία.

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι απάντησαν στην οργάνωση “RIP στις αναφορές σας” ,μιας και η τρανσφοβική συμπεριφορά πολλών χρηστών ήταν έντονη, προσπαθώντας να αποτρέψουν τα τρανς άτομα να συμμετέχουν στη συζήτηση περί δημόσιας υγείας.

Ευτυχώς όμως η οργάνωση δεν ήταν η μόνη “θετική φωνή” που χρησιμοποίησε συμπεριληπτική γλώσσα στις δημοσιεύσεις της.

Μερικές ακόμα από αυτές ήταν:

Τόνια Στεργίου

Όταν αναλογίζομαι τον εαυτό μου μικρό, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι πως μου άρεσε να γράφω. Οι πρώτες μου αναμνήσεις έχουν να κάνουν με ένα κάπως αυτάρεσκο κοριτσάκι να δηλώνει ευθαρσώς: “Εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω συγγραφέας και θα μοιράζω αυτόγραφα στους θαυμαστές μου.” Μεγαλώνοντας όμως οι τάσεις ναρκισσισμού μου ευτυχώς με εγκατέλειψαν κι άρχισα να σκέφτομαι πιο συλλογικά. Βρέθηκα έτσι λίγα χρόνια αργότερα να σπουδάζω Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να σπάω κάθε μέρα το κεφάλι μου πώς να κάνω αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Η πολλή σκέψη με οδήγησε σε πρώτη φάση στο Antivirus, το οποίο έχει καταλήξει να είναι κάτι σαν οικογένεια για μένα. Εδώ θα με βρείτε να γράφω ό,τι με προβληματίζει, ό,τι με θυμώνει κι ό,τι με λυτρώνει. Έχω αδυναμία στις δυναμικές ιδέες, στους ακομπλεξάριστους ανθρώπους και στα βιβλία. Απεχθάνομαι τον ρατσισμό, τις δογματικές απόψεις και το να μην έχω έμπνευση όταν τη χρειάζομαι. Τώρα αν θελήσετε κάποια στιγμή να μου μεταφέρετε κι εσείς τις ιδέες σας ή να κάνετε κάποια σχόλια, θα με βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα. Εναλλακτικά μπορείτε να μου προσφέρετε καφέ ή σοκολάτα και θα τα βρούμε.




Δες και αυτό!