Ομοφοβικός και ηλίθιος…

19/05/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Homophobe_Attack_Gay_Thug_GeorgiaΤο γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το βίντεο με τους δύο άνδρες από τη Γεωργία που έρχονται στα χέρια, μιας και ο ένας πιστεύει για τον άλλον ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Η ορθόδοξη εκκλησία της Γεωργίας «γιόρτασε» το περασμένο Σάββατο (17 Μαϊου) την «Ημέρα της Οικογένειας», ως δικαιολογία για να διασφαλίσει ότι κανένας gay ακτιβιστής δε θα διαδήλωνε στο όνομα της παγκόσμιας ημέρας κατά της ομοφοβίας/τρανσφοβίας (IDAHOT).

Με αφορμή την εκδήλωση της εκκλησίας, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Τιφλίδα για να διαδηλώσει ενάντια στο νέο νομοσχέδιο κατά των διακρίσεων.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας έχουν προειδοποιήσει ότι το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ανοίξει το δρόμο για τη «νομιμοποίηση της gay προπαγάνδας».

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθούμε έναν ομοφοβικό άνδρα που συμμετέχει στην εκδήλωση να μιλάει σε μια ομάδα ατόμων, μπροστά από έναν καθεδρικό ναό, όταν ένας άγνωστος με μωβ μπλούζα εμφανίζεται ξαφνικά ζητώντας του να φύγει από τον ιερό τόπο του ναού, επειδή πιστεύει ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Δεν θα επιτρέψω να κάθεσαι δίπλα μου, δίπλα από τον αληθινό ναό. Φύγε τώρα!»

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες αρχίζουν να ανταλλάσσουν προσβολές μέχρι που έρχονται στα χέρια. Και οι δύο ακούγονται να αποκαλούν τον άλλον «metraki» που στην γεωργιανή αργκό σημαίνει «αδερφή».

Το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!