Ο Καναδός δήμαρχος Bob Currie, ο οποίος είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι θα προκαλέσουν το τέλος του κόσμου, επέμεινε πιστός στα λόγια του, παρά την κριτική.

Ο Currie, δήμαρχος του Amaranth του Ontario, είπε ό,τι είπε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω του Zoom στις 17 Ιουνίου σε απάντηση επιστολής, που ρωτούσε γιατί ο δήμος αρνήθηκε να υψωθεί μια σημαία του Pride κατά τη διάρκεια του μήνα υπερηφάνειας.

Η κάτοικος της Amaranth, Stacey Whittington, έγραψε στην επιστολή της: «Είναι καθήκον του συμβουλίου να υποστηρίζει ΟΛΑ τα μέλη της κοινότητας του Amaranth και η έλλειψη υποστήριξης δε μένει απαρατήρητη από τους γείτονές σας, τα φιλικά πρόσωπα και τα ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενα άτομα.

«Η άρνηση της σημαίας στέλνει ένα πολύ ισχυρό, ξεπερασμένο και επιβλαβές μήνυμα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητά μας, σε ενήλικα άτομα, σε έφηβα άτομα και παιδιά, ότι ο δήμος και το συμβούλιο δεν τα υπερασπίζονται, δεν τα υποστηρίζουν ή δεν λειτουργούν σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη.» 

Ωστόσο, ο Currie είπε στη συνάντηση: «Αν όλοι ήταν λεσβίες ή ομοφυλόφιλοι, αυτή θα ήταν η τελευταία γενιά στη Γη. Επειδή δύο ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να παράγουν απογόνους… δύο λεσβίες δεν μπορούν να παράγουν απογόνους. Λοιπόν, γιατί να ήθελα να υποστηρίξω κάτι, όταν θα ήταν η τελευταία γενιά στη Γη; Δεν πρόκειται το κάνω.”

Ο Currie έχει αρνηθεί να μπει μία σημαία Υπερηφάνειας για τον Μήνα του Pride, κατά τη διάρκεια των 18 ετών που είναι δήμαρχος. Το ευχάριστο είναι ότι μια αναφορά για την κατάργησή του ως δήμαρχου έχει υπογραφεί από χιλιάδες, αλλά ως απάντηση στην κριτική, ο Currie όχι μόνο δεν αναλογίστηκε όσα είπε, αλλά παρέμεινε πιστός στα σχόλιά του και είπε ότι δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο CTV News: «Αν πληγώσω κάποιο άτομο, αυτό είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου. Αλλά ούτως ή άλλως, δεν είπα, όσα είπε για να προσβάλω τους ανθρώπους, εντάξει;» .

Ο Jim Waddington, ο οποίος διοργανώνει το Pride στην κοντινή πόλη Orangeville, περιέγραψε την απάντηση του Καναδού δημάρχου ως «επαίσχυντη» .
Απευθυνόμενος στον Bob Currie, είπε:

«Η απολιθωτική νοοτροπία σας σχετικά με αυτόν τον τύπο νέου κόσμου πρέπει να σταματήσει» .