Ομοφοβική επίθεση σε ζευγάρι | «Ο κόσμος γελούσε αντί να βοηθήσει»

20/04/2021
από
Αριζόνα, ομοφοβική επίθεση, γκέι ζευγάρι

Μία ομάδα ανδρών επιτέθηκε σε ένα γκέι ζευγάρι σε εστιατόριο στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Το ζευγάρι έμεινε αβοήθητο, ματωμένο και χτυπημένο. Το περιστατικό προκάλεσε την οργή της τοπικής ΛΟΑΤ+ κοινότητας.

Η επίθεση στοχοποίησε τους Rudy Haro και Fernando De Los Reyes Lugo κατά την επίσκεψή τους στο Golden Margarita στις 11 Απριλίου, σύμφωνα με τις οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων West Valley NAACP και Arizona Unity Collective.

Οι οργανώσεις ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες «δέχτηκαν επίθεση, επειδή είναι ομοφυλόφιλοι» και ότι η «ασφάλεια απέτυχε να τους προστατεύσει», οπότε το ίδιο το ζευγάρι αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία.

Το AZ Central ανέφερε ότι ένας λογαριασμός Instagram με το όνομα «gayprideapparel», ο οποίος έκτοτε καταργήθηκε, δημοσίευσε αρχικά το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σελίδα μοιράστηκε ένα βίντεο από έναν από τους άντρες με λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβη. Ο Haro έλεγε στο βίντεο ότι ήταν τα «γενέθλια του συντρόφου του και η επέτειος τους» οπότε το ζευγάρι αποφάσισε να βγει και να γιορτάσει.

Το AZ Central αναφέρει ότι το βίντεο έδειχνε στη συνέχεια τον De Los Reyes Lugo με αίμα στο πουκάμισό του και η περιγραφή της δημοσίευση ανέφερε ότι ένας από τους άνδρες, που επιτέθηκαν στο ζευγάρι είχε όπλο. Η ανάρτηση συνεχίστηκε: «Οι άνθρωποι γελούσαν, αντί να βοηθήσουν».

Οι οργανώσεις West Valley NAACP και Arizona Unity Collective πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου το Σάββατο (17 Απριλίου) σχετικά με την επίθεση εναντίον των Haro και De Los Reyes Lugo. Οι πληροφορίες θέλουν έναν από τους δράστες να πλησιάζει τον άνθρωπο που συνόδευε το γκέι ζευγάρι, και να του λέει ότι «δεν ανήκουν εδώ» ενώ στη συνέχεια τον χτύπησε στο πλάι του κεφαλιού τους.

Το Golden Margarita σε ανάρτηση ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό δεν έγινε στη βάση κάποιας «φυλετικής, ή σεξουαλικής προκατάληψης» και «το προσωπικό μας δε συμμετείχε».

“Σε όποιο άτομο μπορεί να αφορά, αλλά ειδικά στην ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα, ζητούμε συγνώμη για τυχόν ενέργειες που μπορεί να έχουν συμβεί πρόσφατα στο εστιατόριο Golden Margarita.”

Το Golden Margarita ανέφερε ακόμη ότι «είχε κάνει εσωτερική έρευνα» σχετικά με την επίθεση στο γκέι ζευγάρι, με τους ιδιοκτήτες και την ανώτατη διοίκηση για «διόρθωση οποιουδήποτε ζητήματος» και «για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στο μέλλον.» Το εστιατόριο ανέφερε, επίσης, ότι ζήτησε «ειλικρινή συγγνώμη» από τα μέρη που εμπλέκονται στο βίαιο περιστατικό.
Δες και αυτό!