Ομοφοβική επίθεση σε ζευγάρι γυναικών στο μετρό του Λονδίνου

Ένα ζευγάρι λεσβιών μοιράστηκε ένα τρομακτικό περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης κατά τη διάρκεια ενός δρομολογίου στο μετρό του Λονδίνου.

Η εργαζόμενη σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, Zan Moon, δήλωσε ότι εκείνη και η σύντροφος της ήταν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αφού ένας άνδρας φέρεται να επιτέθηκε με χυδαίες προσβολές στο ζευγάρι.

Η Zan Moon ανέφερε ότι ο 26χρονος «έγλυφε τα δάχτυλα του», ενώ έκανε ομοφοβικά και σεξουαλικά σχόλια.

«Αυτός ο τύπος φώναζε εξαιρετικά χυδαία πράγματα, ζητώντας μας να κάνουμε σεξουαλικά πράγματα», ανέφερε η μία εκ των δύο θυμάτων στην εφημερίδα The Mirror.

«Ήταν απαίσιο και συνεχίστηκε για πολύ ώρα κατά την διάρκεια του δρομολογίου».

«Οι άνθρωποι απλά κοιτούσαν τα κινητά τους ή γελούσαν και δεν έκαναν τίποτα. Ήταν ταπεινωτικό».

Από το ατύχημα και μετά, η Moon ζήτησε από τον δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα επίπεδα παρενόχλησης που παρατηρούνται στους υπόγειους σιδηρόδρομους της πρωτεύουσας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αναφορές σεξουαλικών αδικημάτων στη Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών αυξήθηκαν κατά 38% κατά τη διάρκεια του 2022, καθιστώντας τον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου μία από τις πιο επικίνδυνες γραμμές τρένων για παρενόχληση.

Τουλάχιστον 2.300 εγκλήματα έχουν καταγραφεί στις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις – πολλά από τα οποία αναφέρονται σε παρενόχληση και σεξουαλική κακοποίηση.

Εξαιτίας της έλλειψης καμερών ασφαλείας στο μετρό του Λονδίνου, τα περισσότερα εγκλήματα είτε δεν καταγράφονται είτε οι καταγγελίες παγώνουν πολύ γρήγορα.

Μια έρευνα από το 2022 βρήκε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι καταγραφές των εγκλημάτων μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αυξήθηκαν κατά 32%,  η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τότε που άρχισε η καταγραφή.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του BTP (British Transport Police), το ένα τρίτο των σεξουαλικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί στις αγγλικές σιδηροδρομικές γραμμές, συνέβη στο μετρό, ενώ τα δύο πέμπτα των εγκλημάτων συνέβησαν στα μέσα μεταφοράς του Λονδίνου.

Εκπρόσωπος της TfL (Transport for London) δήλωσε ότι ο οργανισμός «δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική παρενόχληση» και ότι οι εκστρατείες κατά των εγκλημάτων μίσους και της παρενόχλησης είναι επί του παρόντος παρούσες στις γραμμές της TfL.

Ανδρομάχη Κουτσουλέντη

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ό,τι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.
Δες και αυτό!