Ομοφοβική επίθεση δέχθηκε ο ιδρυτής του Drag Queen Story Hour του Ηνωμένου Βασιλείου

22/05/2024
από
Ο Sebastian Samuel, ιδρυτής του Drag Queen Story Hour του Ηνωμένου Βασιλείου, δέχθηκε επίθεση σε ένα ομοφοβικό έγκλημα μίσους στο Κάρντιφ, λίγες ώρες μετά την πρόταση γάμου που έκανε στον σύντροφό του.

Η drag artist, με το όνομα Aida H Dee, δήλωσε στο PinkNews ότι δέχθηκε επίθεση σε δρόμο του Κάρντιφ, αφού έφυγε από έναν χώρο, στον οποίο είχε κάνει την πρόταση γάμου.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νότιας Ουαλίας, δύο άνδρες εκτόξευσαν ομοφοβικές προσβολές στον Samuel και τον σύντροφό του, καθώς περνούσαν από ένα McDonald’s γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αφού ρώτησαν γιατί τους έβριζαν, το ζευγάρι δέχθηκε επίθεση, με τον Samuel να λέει ότι έπεσε στο δρόμο αναίσθητος.

«Αυτή είναι η νύχτα της επετείου μου», είπε. «Αυτή είναι η νύχτα της επετείου μου, είναι η νύχτα που έκανα πρόταση γάμου στον φίλο μου και [κάθομαι] εδώ και κλαίω. Αυτό δεν είναι δίκαιο, δεν είναι δίκαιο».

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσε στο PinkNews ότι ερευνά το περιστατικό ως έγκλημα μίσους, λέγοντας ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν «έχουν χώρο στην κοινωνία και είναι προτεραιότητα» για τους ερευνητές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής ως μέρος της έρευνας.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook λίγο μετά την επίθεση, ο Samuel με δάκρια στα μάτια αποκάλυψε τα τραύματά του, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αργότερα διαγνώστηκε ως σπασμένη γνάθος.

Θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ευθυγράμμισης της γνάθου και δεν θα μπορεί να μασάει το φαγητό για αρκετές εβδομάδες.

«Αυτό είναι το δώρο των αρραβώνων μου από τον κόσμο. Έχω ένα πρησμένο μάγουλο και λίγο μαυρισμένο μάτι», είπε.

Ακόμη χειρότερα, νόμιζε ότι είχε χάσει το δαχτυλίδι των αρραβώνων του, αλλά το βρήκε επιστρέφοντας στην Queen Street.

«Πέρασα δύο ώρες, πάνω κάτω, γονατιστός να το ψάχνω, γιατί δεν δέχομαι [να χάσω] το δαχτυλίδι που του έδωσα».

Την επομένη της επίθεσης, ο Samuel ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει ως Aida H Dee, σε μια νέα σειρά εκδηλώσεων του Drag Queen Story Hour.

George Tyler Photography

Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, ανέφερε ότι η εκδήλωση θα κάνει το ντεμπούτο της στο Regent’s Park Open Air Theatre στο Λονδίνο.

Ο Samuel δήλωσε ότι είναι περήφανος που επιστρέφει ως Aida και ότι η εμφάνισή της στο παγκοσμίου φήμης πάρκο την καθιστά «επίσημη καλλιτέχνιδα, σκηνοθέτη και συγγραφέα του θεάτρου του Λονδίνου». Αρνήθηκε να αφήσει τα καλά νέα να «επισκιαστούν από το μίσος».

Η drag performer έχει αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της εισαγωγής του φιλικού προς την οικογένεια drag στο Ηνωμένο Βασίλειο με αυτό που περιγράφεται ως «ταξίδι σε έναν μαγικό κόσμο με πολύχρωμους χαρακτήρες».
Δες και αυτό!