Ομοφοβικές δηλώσεις από τον επικεφαλής της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου

01/07/2020
από
Ομοφοβικές δηλώσεις από τον επικεφαλής της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου

Οι τουρκικές αρχές υπερασπίζονται ένα ρατσιστικό/ομοφοβικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Κυριακή από τον επίσημο λογαριασμό του επικεφαλής της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, Kerem Kinik.

Συγκεκριμένα, ο Κinik έγραψε πως“οι ΛΟΑΤ άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβάλουν στα παιδιά τα παιδοφιλικά τους όνειρα”, περιγράφοντας τον εαυτό του ως θύμα “της προπαγάνδας των ΛΟΑΤ”.

“Δε θα σας αφήσουμε να πατήσετε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Kinik. “Θα προστατεύσουμε τη φύση και την ψυχική υγεία των παιδιών μας”.

“Θα πολεμήσουμε ενάντια σε εκείνους που παραβιάζουν την υγιή δημιουργία, οι οποίοι κάνουν το αφύσικο να φαίνεται φυσιολογικό, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της επικοινωνίας τους, για να επιβάλουν τα παιδοφιλικά τους όνειρα, ως νεωτερισμό στη νεολαία μας.”

Τα σχόλια προκάλεσαν την επίπληξη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), όπου ο Kinik υπηρετεί ως ένας από τους πέντε αντιπροέδρους.

“Οι απόψεις που εξέφρασε ο Kinik δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της IFRC: αυτές οι λέξεις είναι και λανθασμένες και προσβλητικές” , ανέφερε η ομοσπονδία.

“Η IFRC έχει σαφή κώδικα συμπεριφοράς που απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή ομοφοβίας, ρητορικής μίσους ή προκατάληψης και όλο το προσωπικό και οι εκπρόσωποι δεσμεύονται από αυτόν τον κώδικα, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Kinik.”

Ο Fahrettin Altun, διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, δήλωσε στο Twitter ότι “η προπαγάνδα των ΛΟΑΤ αποτελεί σοβαρή απειλή για την ελευθερία του λόγου”.

Ο Kinik απάντησε στην κριτική της IFRC με ένα άλλο tweet, γράφοντας ότι η προσέγγισή του ήταν “σε απόλυτα αρμονία” με τις αρχές της IFRC, επειδή αντιτάχθηκε στην παιδεραστία.

“Οι προσωπικές μου απόψεις από χθες είναι να υποστηρίξω την προστασία των παιδιών μας από οποιαδήποτε βλάβη. Πιστεύω ότι αυτή είναι δική μας ευθύνη απέναντι στη σιωπηλή κραυγή τους” , έγραψε ο Kinik στα Αγγλικά.

 
Δες και αυτό!