Ομοφοβικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

05/06/2024
από
Τα ομοφοβικά αντανακλαστικά της χώρας καλά κρατούν, καθώς ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του «Family Pride» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως απάντηση στο EuroPride.

Το λεγόμενο «Family Pride» αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 6 Ιουλίου, λίγες μέρες μετά τη διεξαγωγή του EuroPride (21-29 Ιουνίου). Το κάλεσμα για το «Family Pride» αναφέρει ως σημείο αφετηρίας τον Λευκό Πύργο.

«Γιορτάζουμε την ελληνική οικογένεια», είναι το κεντρικό μήνυμα του λεγόμενου Family Pride, όπως αναφέρεται στην αφίσα που έχει ήδη κυκλοφορήσει και στην οποία αναγράφονται επίσης τα εξής: «Μετά τη Σερβία, Βουλγαρία τώρα και στην Ελλάδα. Οι Ελληνίδες Μάνες» – χωρίς να έχει εξακριβωθεί ποιος είναι ο φορές που το διοργανώνει.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχο «pride» αναμένεται να διοργανωθεί και στην Αθήνα, όπως ανακοινώνει ιστοσελίδα με το όνομα «Pride Family». Η «παρέλαση» θα διεξαχθεί την ίδια ημερομηνία στο Παλαιό Φάληρο, με τα εξής βασικά μηνύματα:

  • Δημογραφικό πρόβλημα
  • Η ιδέα της Οικογένειας να ξαναγίνει πρότυπο και κίνητρο για τους νέους
  • Η σημαντικότητα της Οικογένειας για τη δημιουργία υγιών προσωπικοτήτων και την ανάπτυξη έντιμων και ηθικών ανθρώπων στην κοινωνία μας.

Μεταξύ άλλων, το κέιμενο για το «Pride Family» αναπαράγει τα κλασσικά ετεροκανονικά και ακροδεξιά αφηγήματα γύρω από τη σημασία της οικογένειας ως «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους».

Φυσικά, και στις δύο περιπτώσεις ως οικογένεια γίνεται αντιληπτή μια ετερόφυλη σχέση με παιδιά, χωρίς να υπάρχει επίσης κάποια άμεση αναφορά στη ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής πολλά άτομα φαίνεται να κατακρίνουν τις ομοφοβικές αυτές διαδηλώσεις, με ένα να σχολιάζει: «Το #familypride τι είναι; Ένα χάσταγκ στο οποίο οι στρέιτ οικογένειες αυτοπαρουσιάζονται με σκοπό να επισκιάσουν το #Pride; Τόσο πολύ φοβούνται τους LGBTQIA+ πια;».

«Είναι προκλητικό για την κοινωνία το family pride. Εκθέτουν τους σοβαρούς και αξιοπρεπείς οικογενειάρχες! Δεν ήξεραν ότι θα είναι δύσκολο να κάνουν οικογένεια με αυτές τις συνθήκες; Θα έχει και οικογένειες με ομόφυλους γονείς; Έχω και εγώ φίλους οικογενειάρχες αλλά δεν προκαλούν», σχολιάζει ένας άλλος χρήστης του X, ενώ ένας τρίτος προσθέτει: «#familypride αυτο το φλεξ τι ειναι; Pro Life-ers; ποιος τους εμπόδισε στην επιλογή τους; ανησυχούν μήπως βγουν out of fashion?».
Δες και αυτό!