Δύο έφηβα παιδιά από τη Νέα Ζηλανδία, που κρατιούνταν από το χέρι, δέχτηκαν λεκτική επίθεση και στη συνέχεια και σωματική στο φως της ημέρας.

Η μητέρα ενός από τα παιδιά χαρακτήρισε το περιστατικό ως «έγκλημα μίσους» καθώς το έφηβο ζευγάρι «στοχοποιήθηκαν, επειδή ήταν δύο κορίτσια που κρατούσαν τα χέρια».

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε στον Stuff, ότι είχαν ειδοποιηθεί για επίθεση που πραγματοποιήθηκε κοντά στην οδό Egmont, στο New Plymouth, στις 5 μ.μ. την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Ο εκπρόσωπος είπε: «Οι ενδείξεις είναι ότι δύο άτομα δέχτηκαν επίθεση.»

Η αστυνομία έχει ενθαρρύνει οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να εμφανιστεί.

Σύμφωνα με αναφορές, μία ομάδα 13 νεαρών ατόμων επιτέθηκε στα δύο έφηβα παιδιά, ηλικίας 14 και 15 ετών, όταν τα είδαν να κρατιούνταν από το χέρι. Η μητέρα του 14χρονου ατόμου ισχυρίστηκε ότι η ομάδα των νεαρών άρχισε να ακολουθεί το ζευγάρι και τους φώναζε ομοφοβικές βρισιές.

«Υπήρχε αίμα»

Δήλωσε, ότι η λεκτική επίθεση οδήγησε στη συνέχεια σε σωματική βία. Η μητέρα δήλωσε ότι: «Τρία ή τέσσερα κορίτσια από την ομάδα, χτύπησαν στο πρόσωπο το φιλικό πρόσωπο του παιδιού μου, τουλάχιστον έξι φορές.» 

Εξήγησε ότι το παιδί της, που προτιμά αντωνυμίες ουδέτερου φύλου, προσπάθησε να παρέμβει και δέχτηκε κι εκείνο επίθεση. Η μητέρα είπε ότι το παιδί της είχε εκδορές και μώλωπες στα μάτια, ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Είπε, επίσης, ότι τα δύο παιδιά, της είπαν ότι «κοιτούσαν ενήλικες στα μάτια και φώναζαν», αλλά κανείς δεν παρενέβη για να βοηθήσει.

Καθώς η επίθεση έληξε, ένας εργαζόμενος σε ένα τοπικό φαρμακείο πήγε, πήρε τα θύματα στο φαρμακείο, και κάλεσε τους γονείς τους, και την αστυνομία.

Η μητέρα εξήγησε ότι μερικές/οι από τις/ους φερόμενες/ους δράστες πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με το παιδί της, και γι’ αυτόν τον λόγο κράτησε το παιδί της σπίτι. Οι δράστες είναι ένα μείγμα φύλων και ηλικίας περίπου 13 έως 17 ετών.

Η μητέρα είπε ότι το γυμνάσιο έχει ειδοποιηθεί για την επίθεση.