Ολυμπιονίκης από τις Φιλιππίνες αφιέρωσε το μετάλλιο στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

05/08/2021
από
Φιλιππίνες, Τόκιο 2020, πυγμαχία, Ολυμπιονίκης, λεσβία
Nesthy Petecio

Η λεσβία Nesthy Petecio από τις Φιλιππίνες κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα της πυγμαχίας γυναικών στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο την Τρίτη και αφιέρωσε τη νίκη στη χώρα της στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Είμαι περήφανη που είμαι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», είπε συγκινημένη η Petecio.

«Προχώρα, πάλεψε! Αυτή η νίκη είναι, επίσης, για σένα.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nesthy Petecio (@neshpetecio)

Η Petecio είπε αργότερα στο ESPN ότι έκλαιγε στο βάθρο, επειδή «ήθελε να αφιερώσει το χρυσό στον προπονητή της Nolito Velasco», αλλά έπρεπε να συμβιβαστεί με το ασημένιο. Ωστόσο, ήταν ευχαριστημένη με τη συνολική της προσπάθεια.

«Ήμασταν κοντά, αλλά έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα στο ρινγκ», συνέχισε.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η κάτοικος του Τόκιο, Sena Irie, με ομόφωνη απόφαση και των πέντε κριτών. Αυτό είναι το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο πυγμαχίας γυναικών για τις Φιλιππίνες, και το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο πυγμαχίας συνολικά για το έθνος από το 1996. Η νίκη της εγγυάται το αντιμετώπιση σούπερ-σταρ, όταν θα επιστρέψει στη χώρα, οπότε φρόντισε να απευθυνθεί δημόσια στη ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειά της, και στα άτομα που την ακολουθούν, αμέσως μετά τη νίκη της.

«Δεν είναι μόνο για μένα», είχε πει στον ημιτελικό. «Είναι για τη χώρα μου και τους Φιλιππινέζους που προσευχήθηκαν για μένα.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nesthy Petecio (@neshpetecio)

Η Petecio ξεπέρασε πολλές δυσκολίες κατά την παιδική της ηλικία, που περιλάμβαναν ακόμη και το μάζεμα κοπριάς κοτόπουλου, που ο πατέρας της πουλούσε. Ξεκίνησε την πυγμαχία σε ηλικία επτά ετών, και ανακαλύφθηκε σε ηλικία έντεκα ετών, αφού έλαβε μέρος σ’ έναν αγώνα, όταν νίκησε ένα μεγαλύτερο -ηλικιακά και σωματικά- και πιο έμπειρο, αγόρι. Η νίκη της τελικά της χάρισε μια ευκαιρία να διαγωνιστεί σε μεγαλύτερες διοργανώσεις και ένα ενδεχόμενο να μπει στην εθνική των Φιλιππίνων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nesthy Petecio (@neshpetecio)

Κι ενώ η λεσβία πυγμάχος έχει ήδη αποσπάσει ένα μετάλλιο, εξακολουθεί να είναι στοχοπροσηλωμένη στο να κατακτήσει κάτι παραπάνω, και προσβλέπει στους θερινούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

«Ακόμα κυνηγάμε το χρυσό», είπε η Petecio. «Δεν τελειώσαμε.» 
Δες και αυτό!