Όλο και περισσότεροι γκέι (άνδρες) μιλούν ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους

0
294
Σε μια κοινωνία που δεν χάνει την ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από ομοφοβικές δικαιολογίες τύπου: “δεν με κάνει τι νοιάζει άλλος στο κρεβάτι του, αρκεί να μην προκαλεί”, “έχω και εγώ φίλους γκέι”, κ.α.”, είναι σημαντικό τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να βρίσκουν το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά για τη ζωή τους.

Όπως για παράδειγμα ο δημοσιογράφος Ηλίας Μαραβέγιας και ο ενδυματολόγος Γιάννης Κλημάνογλου, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους ύστερα από χρόνια κοινής πορείας.

Ο Ηλίας και ο Γιάννης υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης (αφού στην Ελλάδα ακόμη δεν επιτρέπεται ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια), ανεβάζοντας φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν λίγες μέρες επίσης, ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε στο Instagram τον χωρισμό του με τον πρώην πλέον σύζυγός του Έρικ.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το σημαντικό στις παραπάνω αναρτήσεις είναι το μήνυμα ορατότητας που μεταφέρουν. Ευχόμαστε, τέλος, να δούμε κι άλλες τέτοιες αναρτήσεις που να αφορούν σε λεσβίες, τρανς και γενικά queer άτομα. 

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!