Το Manchester Pride Festival 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου, με δωρεάν εκδηλώσεις και ναι, το διάσημο Gay Village Party επιστρέφει.

Το πολυαγαπημένο φεστιβάλ θα συγκεντρώσει ξανά χιλιάδες κόσμου στους δρόμους του Μάντσεστερ.

 Τα εισιτήρια για όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις του Manchester Pride 2023 είναι δωρεάν φέτος, με εξαίρεση το Gay Village Party.

Αυτό το τετραήμερο πάρτι στον δρόμο γύρω από το ΛΟΑΤΚΙ+ κέντρο της Canal Street θα φιλοξενήσει μια σειρά από παραστάσεις από ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτέχνες. Τα εισιτήρια για το Gay Village Party ξεκίνησαν να πωλούνται από σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 12 μ.μ. GMT.

Πότε είναι το Manchester Pride Festival;

Το Manchester Pride θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25 Αυγούστου με τους εορτασμούς να ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023. Όλες οι εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί την τελευταία ημέρα, Δευτέρα 28 Αυγούστου, είναι δωρεάν.

Έξι από τις επτά εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Εισιτήριο θα χρειαστείτε για να παρακολουθήσετε το Gay Village Party, που μπορείτε να τα αγοράσετε μέσω του Ticketmaster. Διατίθενται εισιτήρια για χαμηλά εισοδήματα, οικογενειακά εισιτήρια και επιλογές VIP, ενώ 2,50 £ από κάθε εισιτήριο θα δοθούν στο Manchester Pride Community Fund. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για το Manchester Pride Community Fund θα διατεθούν για ΛΟΑΚΤΙ+ σκοπούς και έργα στο Greater Manchester μέσω της διανομής επιχορηγήσεων.

Το Manchester Pride Festival λέει: «Για να διασφαλιστεί ότι η εκδήλωση είναι προσβάσιμη και χωρίς αποκλεισμούς, ως απάντηση στην κρίση του κόστους ζωής, διατέθηκαν περισσότερα εισιτήρια χαμηλού εισοδήματος».

Πρόγραμμα

Την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, το Φόρουμ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα συγκεντρώσει ακτιβιστές και ηγέτες για να συζητήσουν τις προκλήσεις που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, η παρέλαση υπερηφάνειας του Μάντσεστερ θα επιστρέψει στο κέντρο της πόλης με μια δυνατή και πολύχρωμη πορεία για την ισότητα.

Το διάσημο Gay Village Party, το οποίο παρέχει χώρο για την κοινότητα να απολαύσει ζωντανές μουσικές παραστάσεις, θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραήμερου εορτασμού. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά από παραστάσεις από queer καλλιτέχνες και ερμηνευτές.

Μια αγρυπνία υπό το φως των κεριών θα πραγματοποιηθεί την ημέρα λήξης του φεστιβάλ τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου, στο Sackville Gardens για να θυμηθούμε όσα άτομα χάθηκαν από τον HIV και διώχθηκαν επειδή είναι ο εαυτός τους.

Το Superbia Weekend είναι μέρος του καλλιτεχνικού και πολιτισμικού προγράμματος του Manchester Pride όλο το χρόνο και θα προσφέρει δημιουργικό χώρο με μια σειρά από εκδηλώσεις χωρίς αλκοόλ και πρεμιέρες νέων έργων από ΛΟΑΤΚΙ+ ερμηνευτές.

Παρέχοντας χώρο για όλες τις ηλικίες, θα πραγματοποιηθεί και τις τέσσερις ημέρες το Family Pride MCR, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων σχεδιασμένο για μικρά παιδιά, ενώ το Youth Pride MCR προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις για άτομα ηλικίας 14 έως 18 ετών.