Όλες οι δράσεις της Θετικής Φωνής για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

30/11/2020
από

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” ενόψει της 1ης Δεκεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS- πραγματοποιεί μία σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την καταπολέμηση του στίγματος, του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης.

I’M POSITIVE 2020

Για τρίτη συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, άνθρωποι με αληθινές ιστορίες μιλούν για τη διαφορετικότητα, την ορατότητα και την αποδοχή, σε μία ανοιχτή συζήτηση, με τη σφραγίδα τους Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”.

Save the Date | 1η Δεκεμβρίου στις 12:00 μ.μ. στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την αγκαλιά ενός πατέρα και μιας μητέρας. Από το χαμόγελο ενός περήφανου μωρού. Από την κατανόηση και την αγάπη –δίχως όρια και προϋποθέσεις– ενός συντρόφου.

Μπορείτε εδώ να δείτε την ανακοίνωση της Θετικής Φωνής που περιέχει όλες τις ιστορίες και τα βίντεο.

Η φωταγώγηση του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη

Η -αποτύπωση με ειδικό φωτισμό- της κόκκινης κορδέλας που συμβολίζει τον αγώνα κατά του AIDS, στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου 2020.
Ο φωτισμός του σιντριβανιού στη Πλατεία Ομονοίας

Η Θετική Φωνή σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων θα φωτίσουν -με κόκκινο φως- μετά τη δύση του ηλίου το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Η εμφάνιση της Θετικής Φωνής στο Special Report στον ΑΝΤ1

Συζητούμε για τους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών και ειδικότερα για τους άστεγους χρήστες. Μιλάμε για την έξαρση της επιδημίας μέσα στην πανδημία. Την Τρίτη 23:30 στον ΑΝΤ1.

Το Special Report παρουσιάζει μια έρευνα σχετικά με την έξαρση της επιδημίας του ιού HIV, εν μέσω πανδημίας, στην ευάλωτη κοινότητα των τοξικοεξαρτημένων. Ο Αντώνης Φουρλής καταγράφει με τον φακό της εκπομπής την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας τα βράδια της καραντίνας και μιλά με επιδημιολόγους, ακτιβιστές που πραγματοποιούν streetwork και μέλη του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας για την προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του ιού HIV. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της εκπομπής εδώ.

Το τηλεοπτικό σπότ U=U

Η Θετική Φωνή δημοσίευσε μία νέα καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Το βίντεο έχει τίτλο U=U και προβάλλεται από τις 23 Νοέμβρη έως και τις 20 Δεκέμβρη, στην τηλεόραση αλλά και στην ιστοσελίδα, στα social media και στο YouTube κανάλι της Θετικής Φωνής.

Συμμετοχή της Θετικής Φωνής στο High-level Conference για την καλή ψυχική υγεία των ατόμων που ζουν με HIV

Την 1η Δεκεμβρίου 2020 -Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS- θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ.-1.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) το Συνέδριο με τίτλο “Delivering good mental health for people living with HIV”.

Εκ μέρους της Θετικής Φωνής συμμετέχει ο Νίκος Δέδες, που είναι o ένας από τους συντονιστές του Συνεδρίου. Στο συνέδριο επίσης συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη και ο Ειδικός Σύμβουλος του Εκτελεστικού Διευθυντή του UNAIDS. Μπορείτε εδώ να δείτε την ανακοίνωση της Θετικής Φωνής.
Δες και αυτό!