Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Jonathan Bailey

28/05/2024
από
Ο Jonathan Bailey είναι ίσως πιο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Lord Anthony Bridgerton στην επιτυχημένη ρομαντική σειρά του Netflix, αλλά η καριέρα του δεν περιορίζεται σε αυτόν τον ρόλο.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έκλεισε τα 36 του χρόνια τον περασμένο μήνα, έχει δουλέψει στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο, στο οποίο ξεκίνησε σε ηλικία 7 ετών, συμμετέχοντας το 1995 στην παραγωγή της Royal Shakespeare Company για το «A Christmas Carol» στο Barbican Theatre του Λονδίνου, ενώ ένα χρόνο αργότερα υποδύθηκε τον Gavroche στο «Les Misérables».

Έκανε μαθήματα μπαλέτου στο σχολείο, αλλά απέρριψε μια μουσική υποτροφία στην Οξφόρδη και προτίμησε τελικά να μην σπουδάσει θέατρο.

Πού αλλού έχει παίξει ο Jonathan Bailey;

Εκτός από το «Bridgerton», ο Bailey έχει πρωταγωνιστήσει σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες όπως «Broadchurch», «Testament of Youth», «St Trinian’s» και ως κάπως έντονος βασιλιάς Ηρώδης στο «The Young Messiah».

Πρόσφατα απέσπασε πολύ θετικές κριτικές για τον ρόλο του στο συναισθηματικά ταραχώδες ρομαντικό δράμα «Fellow Travelers». Υποδύθηκε τον Tim, έναν νεαρό υπάλληλο που μπλέκεται σε σχέση με ένα στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Hawk (Matt Bomer), ο οποίος βρίσκεται στην ντουλάπα.

Έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Jurassic World 4», αλλά φυσικά θα συμμετάσχει και στην τρίτη σεζόν της αγαπημένης ΛΟΑΤΚΙ+ σειράς «Heartstopper», όπου θα υποδυθεί το celebrity crush του Charlie Spring.

Πέρα από αυτά, ο Bailey έχει παίξει και σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, μεταξύ των οποίων το «Cock», όπου παίζει έναν ανοιχτά γκέι άνδρα, μέχρι που αρχίζει και αναρωτιέται για τη σεξουαλική ταυτότητα.

Είναι ο Jonathan Bailey γκέι;

Ναι (ευτυχώς)! Ο Bailey έκανε coming out ως γκέι στην οικογένεια και τους φίλους του, όταν ήταν είκοσι χρονών. Έχει πει ότι γνώριζε τη σεξουαλική του ταυτότητα του από την ηλικία των 11 ετών, αλλά η έλλειψη θετικής εκπροσώπησης και ικανότητας να την εκφράσει, τον εμπόδιζε να ξεδιπλωθεί.

Έκανε το δημόσιο coming out του το 2018, όταν αποκάλυψε ότι αντλούσε από τις δικές του εμπειρίες για τον ρόλο του στο «Company».

Μιλώντας στο GQ, ο Bailey θυμήθηκε ότι κάποιος έδωσε σε έναν συνάδελφό του μερικές σχετικές συμβουλές:. «Εκείνη την εποχή του είπαν: “Υπάρχουν [δύο] πράγματα που δεν θέλουμε να ξέρουμε: αν είσαι αλκοολικός ή αν είσαι γκέι“.

«Οπότε, ναι, φυσικά και πίστευα ότι για να είμαι ευτυχισμένος, έπρεπε να είμαι στρέιτ».

Όμως, πρόσθεσε: «Έφτασα σε ένα σημείο όπου σκέφτηκα: “Γ*** το, θα προτιμούσα να κρατάω το χέρι του φίλου μου δημοσίως ή να μπορώ να βάζω τη φωτογραφία του προσώπου μου στο Tinder και να μην ανησυχώ τόσο γι’ αυτό, παρά να πάρω έναν ρόλο“».

Έχει σύντροφο ο Jonathan Bailey;

Ο Bailey επιβεβαίωσε τον Δεκέμβριο ότι έχει σύντροφο, τον οποίο περιέγραψε ως «υπέροχο άνδρα». Αλλά έχει κρατήσει τις λεπτομέρειες της σχέσης του κρυφές.

«Δεν είναι μυστικό, αλλά είναι ιδιωτικό», εξήγησε. «Το να έχεις μια ιδιωτική ζωή είναι, για μένα, ζωτικής σημασίας. Δεν ξέρω αν θα ήμουν σε θέση να έχω την ίδια αυτοπεποίθηση να μιλήσω για άλλα πράγματα, αν ένιωθα ότι όλη μου η ζωή ήταν σε κίνδυνο».

Ποια είναι η περιουσία του Jonathan Bailey;

Σύμφωνα με μια μισθολογική πηγή, η καθαρή περιουσία του Bailey είναι περίπου 1,7 εκατομμύριο ευρώ.

Έχει αναφερθεί ότι ο μισθός του στο «Bridgerton» αυξήθηκε σημαντικά όταν ο ρόλος του έγινε πιο αναπόσπαστος στην ιστορία. Με έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Jurassic World» που έρχεται, μαζί με όλα τα άλλα υψηλού προφίλ έργα του, το ποσό αυτό φαίνεται πιθανό να αυξηθεί στο μέλλον.
Δες και αυτό!