ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το Eventim Apollo στο Λονδίνο υποδέχτηκε 15 καλλιτέχνες από το παρελθόν της Eurovision για να γιορτάσει τα 60 χρόνια του διαγωνισμού με το show “Eurovision’s Greatest Hits” μια πρόταση που το BBC πήρε κυριολεκτικά από το “στόμα” της Γερμανικής τηλεόρασης την τελευταία στιγμή. Ευτυχώς συμμετείχε ανεπίσημα το SVT (της Σουηδίας) και έδωσε μια νότα δροσιάς με τη Sarah Dawn Finer να υποδέχεται στο κόκκινοχαλί τους θρύλους του διαγωνισμού υπό τον ρόλο της Linda Woodruff, την αστεία “εκπρόσωπο” της EBU. Το BBC έκανε μερικά σημαντικά λάθη: καταρχήν ξεκίνησε με λάθος ιδέα για τον εορτασμό καθώς το show είχε προδιαγραφές για το βρετανικό κοινό και όχι για το Ευρωπαϊκό. Όταν γιορτάζεις 60 χρόνια Eurovision πρέπει να βρεις τρόπο να έχεις Celine Dion, Julio Iglesias, ABBA και όχι την β’ κατηγορία. Όταν διοργανώνεις τέτοιο event επίσης, δεν έχεις κέντρο τύπου 10 τετραγωνικά για 3 συνεργεία (των 4 ατόμων εκαστο) και τους δημοσιογράφους. Όταν διοργανώνεις τα 60 χρόνια της Eurovision σκέφτεσαι σαν να διοργανώνεις τον ίδιο το διαγωνισμό και όχι σαν να κάνεις τον Ελληνικό Τελικό σε συνεργασία με το MAD TV.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

15 ήταν οι εμφανίσεις στη σκηνή του Eventim Apollo London για τον εορτασμό των 60 χρόνων του διαγωνισμού. Συν, την guest συνέντευξη – εμφάνιση της Lys Assia, της πρω΄της νικήτριας του διαγωνισμού το 1956 για την Ελβετία. Παρότι είχε η ίδια ανακοινώσει τη συμμετοχή της στο show, δεν είδαμε ποτέ τη Νάνα Μούσχουρη επί σκηνής. Στις live εμφανίσεις οφείλω να ομολογήσω ότι μέσα από το θεάτρο (γιατί τη μετάδοση δεν την έχω δει ακόμα) σχεδόν όλοι οι τραγουδιστές ερμήνευσαν τις συμμετοχές τους απλά απαράδεκτα. Εξαίρεση ήταν η Conchita, η Anne Marie David (Λουξεμβουργο 1973, Γαλλία 1979). Την παράσταση έκλεψαν δύο εμφανίσεις: το χορευτικό του Riverdance (το πιο διάσημο Eurovision interval act της Ιρλανδίας το 1994) και η χέρι-χέρι εμφάνιση της Conchita με την Dana International στο τελευταίο medley του show.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Anne Marie-David (Luxembourg 1973)
Brotherhood of Man (United Kingdom 1976)
Johnny Logan (Ireland 1980 & 1987)
Nicole (Germany 1982)
Herreys (Sweden 1984)
Bobbysocks (Norway 1985)
Dana International (Israel 1998)
Olsen Brothers (Denmark 2000)
Natasha St-Pier (France 2001)
Rosa López (Spain 2002)
Lordi (Finland 2006)
Dima Bilan (Russia 2006 & 2008)
Loreen (Sweden 2012)
Emmelie De Forest (Denmark 2013)
Conchita Wurst (Austria 2014)

Η ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ

26 χωρες θα μεταδόσουν εν ευθέτω χρόνο τη μαγνοτοσκοπημένη μετάδοση των 60 χρόνων του διαγωνισμού της Eurovision. Η μαγνητοσκόπηση δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο καθώς σταματούσε κάθε 10 λεπτά για να οργανωθούν τα πράγματα επι σκηνής. Ειδικά στην εμφάνιση του Dima Bilan η μαγνητοσκόπηση σταμάτησε καθώς οι θεατές στο Eventim Apollo γιούχαραν τη Ρωσία κάτι που έκανε τον παρουσιαστή Graham Norton να αστειευτεί χρησιμοποιώντας το σκαρκαστικό του χιούμορ λέγοντας “απόψε ας ηρεμήσουμε έχετε το χρόνο να γιουχάρετε τη Ρωσία στη Βιέννη”.

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ώρα και η ημέρα μετάδοσης της βραδιάς από τη ΝΕΡΙΤ αλλά θα σας ενημερώσουμε άμεσα για αυτο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΜΕ

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!