Οι τρανσφοβικές αναρτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου εναντίον του Nemo

13/05/2024
από
Σε νέες τρανσφοβικές αναρτήσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στοχεύοντας αυτήν τη φορά το Nemo, το non-binary άτομο που κέρδισε στη Eurovision.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αφιέρωσε δύο αναρτήσεις στο X, για να επιτεθεί στο Nemo, το οποίο έφερε τη νίκη στην Ελβετία και έγινε το πρώτο non-binary άτομο που πήρε αυτόν τον τίτλο, σχολιάζοντας την ταυτότητα και έκφραση φύλου του, αλλά και έναν σταυρό που φορούσε.

Μεταξύ των αντί-τρανς σχολίων που κάνει, αναφερόμενος στις αντωνυμίες του Nemo, τονίζει ότι «όταν κυβερνήσει η ΕΛ», η Eurovision θα σταματήσει.

«Εδώ βλέπουμε μια, έναν, το, με ντύσιμο … κότας με  μίνι, που δεν ξέρει εάν είναι Ο, Η και θέλει να την λέμε ΤΟ να φορά έναν σταυρό ανάποδα! Μετά το ακάνθινο στεφάνι και αυτό τυχαίο είναι Ε; Ακούτε πρωιναδικα του συρμού; Τέλος η #Eurovision2024 #Eurovision όταν κυβερνήσει η ΕΛ!», γράφει στη μια ανάρτηση, ενώ στην άλλη καλεί τον Γιώργο Λιάγκα να δώσει εξηγήσεις:

«ΑΙΣΧΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Μπορεί να μας εξηγήσει ο @GiorgosLiagas και τα λοιπά πρωιναδικα, γιατί φοράει το ακάνθινο στεφάνι ο τύπος-τύπισσα που ντύθηκε κοτόπουλο με μίνι; Δεν προσβάλει τον Ιησού μας αυτή η εικόνα; Ναι αυτό το πράγμα εμείς θα ζητήσουμε να απαγορευτεί και να μη μεταδίδεται στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη αρκεί να εκλέγουν τα πατριωτικά κόμματα. Το βίντεο δεν είναι δικό μας οπότε τα ορθογραφικά στο “παίρνει” δεν τα κάναμε εμείς!  Stop #Eurovision2024».
Δες και αυτό!