Οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν μια «λίστα θανάτου» για να ταυτοποιήσουν τα ΛΟΑΤ+ άτομα

06/11/2021
από

Η Rainbow Railroad, μια ακτιβιστική οργάνωση με έδρα τον Καναδά, έχει λάβει περισσότερα από 700 αιτήματα βοήθειας από το Αφγανιστάν.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης, Kimahli Powell, δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν έχουν μια «λίστα θάνατου» με τα στοιχεία των ΛΟΑΤ+ ατόμων και τη χρησιμοποιούν για να τα κυνηγήσουν.

Η Rainbow Railroad, που ιδρύθηκε το 2006 για να βοηθήσει τα ΛΟΑΤ+ άτομα που
βρίσκονται σε κίνδυνο στις χώρες τους να βρουν καταφύγιο και ασφάλεια αλλού, βοήθησε να έρθουν 29 ΛΟΑΤ+ Αφγανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή (29 Οκτωβρίου)

Ο Powell, είπε ότι οι Ταλιμπάν είναι πιθανό να χρησιμοποίησαν το χάος γύρω από τις ΗΠΑ και την αποχώρηση των συμμαχικών στρατευμάτων από τη χώρα τον Αύγουστο, για να δημιουργήσουν αυτές τις λίστες με βάση τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφορτωθούν.

Μιλώντας στο France 24 τηλεφωνικά, ο Powell υποστήριξε ότι είναι μια ιδιαίτερα τρομακτική περίοδος για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα του Αφγανιστάν, προσθέτοντας: «Τώρα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι οι Ταλιμπάν κυκλοφορούν μια λίστα θανάτου, που ταυτοποιεί τα ΛΟΑΤ+ άτομα».

Πιστεύει ότι οι Ταλιμπάν έχουν αποκτήσει πληροφορίες μέσω διαρροής δεδομένων. Συνεχίζοντας είπε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ότι «Υπάρχουν ιδιώτες [στο Αφγανιστάν] που επιθυμούν να βοηθήσουν. Αλλά όσον αφορά τις ΛΟΑΤ+ οργανώσεις, εμείς μόνο είμαστε πραγματικά εκεί».

«Μπορώ να σας εγγυηθώ ήδη αυτή τη στιγμή, ότι ο αριθμός των αιτημάτων που θα
λάβουμε φέτος θα αυξηθεί», είπε επίσης ο Powell. Η ομάδα έχει ήδη 700 αιτήματα για βοήθεια φέτος από το Αφγανιστάν, με τουλάχιστον 200 «να χρειάζονται
άμεση εκκένωση».

Συνήθως λαμβάνουν 4.000 αιτήματα βοήθειας ετησίως από όλο τον κόσμο. Ο Powell περιέγραψε ένα περιστατικό, στο οποίο ένας άνδρας που προσπαθούσαν να βοηθήσουν δέχτηκε επιδρομή από τους Ταλιμπάν που τον χτύπησαν και έκαψαν το διαβατήριό του. Η Rainbow Railroad εξακολουθεί να προσπαθεί να τον βγάλει.

Άλλες πρόσφατες αναφορές υποδεικνύουν παρόμοια συμπεριφορά προς άλλα ΛΟΑΤ+ άτομα, με έναν ομοφυλόφιλο άνδρα να εξαπατάται για να συναντήσει δύο μέλη των Ταλιμπάν νομίζοντας ότι θα μπορούσε να δραπετεύσει από τη χώρα. Τον βίασαν, τον ξυλοκόπησαν και τώρα ζει στη σιωπή.

Η σεξουαλική δραστηριότητα ατόμων του ιδίου φύλου είναι παράνομη σε όλο το Αφγανιστάν και τιμωρείται με μέγιστη ποινή θανάτου σύμφωνα με το νόμο της Σαρία.
Δες και αυτό!