Οι περιπέτειες της Τσίνα Άιρον: Μια queer ιστορία γεμάτη πάθος και αγάπη

07/07/2023
από
Μια παθιασμένη κουήρ περιπέτεια, μια πολύχρωμη γιορτή για τη ζωή, ένα ριζοσπαστικό μυθιστόρημα για τη χειραφέτηση μιας γυναίκας που αγκαλιάζει τα αχανή τοπία της πάμπας.

1872. Η έρημος, ακτινοβόλα και λαμπερή, είναι ένα καλειδοσκόπιο από σκύλους, βάτα, σκόνη και ουρανό. Η Τσίνα Άιρον, το κορίτσι που είχε κερδίσει ο γκάουτσο Μαρτίν Φιέρο στα χαρτιά, συνοδεύει πλέον τη Λιζ, μια Σκωτσέζα η οποία ακολουθεί τα ίχνη του δικού της άντρα. Η Τσίνα, απαλλαγμένη πια από το λάσο του γκάουτσο, ξεκινά ένα ταξίδι εξερεύνησης μέσα από τις υφές, τις γεύσεις και τις απολαύσεις που της προσφέρουν η γη και η νέα της σύντροφος. Έπειτα από μια μακρά πορεία φτάνουν στο Παραΐσο. Εκεί συναντούν έναν κόσμο ελεύθερο, όπου τα πλάσματα αγκαλιάζονται γεμάτα επιθυμία, όπου τα ποτάμια, τα πουλιά και τα δέντρα συνυπάρχουν μέσα στην ίδια αγάπη. Με τούτη την πληθωρική αφήγηση, που ήταν υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Booker, η Γκαμπριέλα Καμπεσόν Κάμαρα ανατρέπει και συγχρόνως αναπλάθει το σύμπαν ενός κλασικού λογοτεχνικού έπους της Αργεντινής μέσα από το πρίσμα του θηλυκού φύλου.

Κέρδισε αντίτυπα του βιβλίου Διαγωνισμός

ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER 2020

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Γκαμπριέλα Καμπεσόν Κάμαρα, συγγραφέας και δημοσιογράφος, γεννήθηκε το 1968 στο Μπουένος Άιρες και σπούδασε στο πανεπιστήμιο της αργεντινής πρωτεύουσας. Συγκαταλέγεται στις πιο δυναμικές προσωπικότητες της σύγχρονης λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας, είναι μαχητική φεμινίστρια, διανοούμενη, ακτιβίστρια και συνιδρύτρια του κινήματος NiUnaMenos (Ούτε μια λιγότερη). Με το πρώτο της μυθιστόρημα La Virgen Cabeza (2009) προκάλεσε αίσθηση και σημείωσε επιτυχία. Το 2011 εξέδωσε τη νουβέλα Le viste la cara a Dios που στη συνέχεια έγινε graphic novel από τον Ινιάκι Ετσεβερία με τον τίτλο Beya και απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στην πατρίδα της, καλλιτεχνικές και κοινωνικές. Ακολούθησε το μυθιστόρημά της Romance de la negra rubia (2014). Το 2017 κυκλοφόρησε το πλέον πρόσφατο έργο της, το μυθιστόρημα Οι περιπέτειες της Τσίνα Άιρον που θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ισπανόφωνα βιβλία των τελευταίων ετών.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Άννα Βερροιοπούλου
Σκληρόδετη έκδοση
Σελ.: 192
Τιμή: €15
ISBN 978-960-03-6861-1

Αγόρασε το βιβλίο εδώ
Δες και αυτό!