Οι ομοτρανσφοβικές δηλώσεις πρώην υποψήφιας δημάρχου για το Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ

399
Φωτογραφία από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook
Η Ελένη Παπαδοπούλου, η οποία ήταν υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2023, εξέφρασε ξανά τις ομοτρανσφοβικές της θέσεις, επιτιθέμενη στο Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας.

Σε μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ελένη Παπαδοπούλου δήλωσε την αντίθεσή της στο φεστιβάλ, λέγοντας μάλιστα ότι «έχει καταντήσει αηδία όλη αυτή η κατάσταση».

Συγκεκριμένα έγραψε: «Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος της Αθήνας δίνει την Αγορά της Κυψέλης για να γίνει το 2ο Λεσβιακό Φεστιβάλ. Τα διοργανωτά μάς πληροφορούν ότι πολύ δυσκολεύτηκαν να βρουν χώρο, αλλά όπως βλέπουμε βρέθηκε ο απαράδεκτος του δήμου να τους δώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Αγορά της Κυψέλης κοψοχρονιά και  να ξεράσουμε και φέτος με τα αίσχη τους. Να μην περιγράψω καλύτερα το τι βίωσε η γειτονιά πέρσι από αυτό το αίσχος.

Επειδή έχει καταντήσει αηδία όλη αυτή η κατάσταση με τον κάθε ένα που αναζητά δημόσιο χώρο για να εκφράσει τα σεξουαλικά του και επειδή πλέον είμαστε και εκλεγμένη παράταξη στον Δήμο θα το κάνουμε θέμα, ώστε να σταματήσει επιτέλους ο βιασμός της κοινωνίας από κάθε είδους περίεργους. Εάν θέλουν λεσβιακά και δεν ξέρω τι άλλο στο σπίτι τους.

Αν είναι δυνατόν κάθε φορά να διαμαρτυρόμαστε για τα αυτονόητα. Μετά αναρωτιούνται γιατί έχασαν τον Δήμο. Γιατί ο κόσμος αηδίασε πια. Να γιατί».

Η ίδια έχει ξανά προβάλει ανοιχτά τις κακοποιητικές θέσεις σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso, όταν ήταν υποψήφια δήμαρχος. Τότε, είχε επιτεθεί στο «gay pride», δηλώνοντας ότι «βλέπουμε κάθε χρόνο χυδαίες εικόνες, προκλητικές, εικόνες που προσβάλλουν ανθρώπους που μπορεί και οι ίδιοι να είναι γκέι, εικόνες με ανήλικα παιδιά με σεξουαλικό πρόσημο. Αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό».