Οι ομοφοβικές ερωτήσεις βουλευτών του κόμματος ΝΙΚΗ

356
Με αφορμή τα διάφορα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, μια βουλευτής του κόμματος ΝΙΚΗ αλλά και ο πρόεδρος του Δημήτρης Νατσιός, απηύθυναν ομοφοβικές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η μία ερώτηση αφορά στην ενότητα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο πλαίσιο των εργαστήριων δεξιοτήτων. Το σχετικό δελτίο τύπου έχει τίτλο «Προωθούνται ύπουλα οι “οικογένειες” ομοφυλοφίλων στα σχολεία». Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι γεμάτη από ομοτρανσφοβικές θέσεις, όπως και ο ίδιος ο τίτλος με τα εισαγωγικά δίπλα από τη λέξη οικογένεια.

«Διαπιστώνουμε μια εμμονική προσήλωση της Κυβέρνησης σε μια ατζέντα αποδόμησης των αξιών και των ταυτοτήτων πάνω στις οποίες στερεώθηκε η ελληνική κοινωνία», γράφουν. Το κόμμα έχει κάνει πολλές φορές αντίστοιχες ομοτρανσφοβικές δηλώσεις, οι οποίες κάθε φορά βασίζονται σε μια υποτιθέμενη ανάγκη σεβασμού των λεγόμενων ελληνικών αξιών.

Τη συγκεκριμένη τοποθέτηση την έκανε προφορικά η βουλευτής Ασπασία Κουρουπάκη και την απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την ίδια μέρα ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, απηύθυνε δύο ακόμα ερωτήσεις στο ίδιο Υπουργείο, με αφορμή ένα σεμινάριο του Πολύχρωμου Σχολείου σε συνεργασία με το 7ο Γυμνάσιο Χανίων. Ο τίτλος του σεμιναρίου «Όλα τα παιδιά στην τάξη μου είναι ασφαλή», αλλά και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είναι ΛΟΑΤΚΙ+, δείχνουν ότι το κίνητρο πίσω από τις συγκεκριμένες ερωτήσεις, είναι η ομοφοβία.