Οι ομοφοβικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για την ισότητα στον γάμο

548
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο, καθώς πιστεύει ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει προχωρήσει σε σκληρή ομοφοβική ρητορική, καθώς κατά την προεκλογική του καμπάνια είχε εκφράσει έναν ομοτρανσφοβικό λόγο, σχετικά με τους όρους Γονέας 1 και Γονέας 2.

Τώρα, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε στην ερώτηση για το αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον «γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».

«Όχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει ΜΑΝΑ και ΠΑΤΕΡΑΣ.

Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια.

Άλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα “δικαιωμάτων”. Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε “γάμο”, θα αναγκαστούμε αργότερα – για λόγους “εξίσωσης” ανόμοιων πραγμάτων – να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη – και δικαίωμα – να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή, συνέχισε με περισσότερα ομοφοβικά αλλά και σεξιστικά σχόλια.

«Μη μπερδεύουμε, όμως, τις “σεξουαλικές προτιμήσεις” – που μπορεί να είναι πολλαπλές – με τα φύλα που είναι δύο. Και μη μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα.

«Οι γυναίκες δεν είναι “τεκνοποιητικές μηχανές” που θα «βοηθούν» τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα… θα εξαφανίζονται! Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά.

«Και η μητρότητα δεν είναι “παροχή υπηρεσίας”! Ούτε “οικονομική συναλλαγή”. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά».

Το ερώτημα βέβαια είναι: Οι γυναίκες δεν είναι «τεκνοποιητικές μηχανές» όσον αφορά στην παρένθετη κύηση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια, αλλά είναι όταν πρέπει να λύσουν το υποτιθέμενο δημογραφικό πρόβλημα;