Οι ομοφοβικές απόψεις του Τάσου Χαλκιά

540
Σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς εξέφρασε τις ομοφοβικές του απόψεις, δηλώνοντας ότι η οικογένεια υφίσταται μόνο μέσω της βιολογίας.

«Η οικογένεια στηρίζεται στη μητέρα, η οποία συλλαμβάνει τη νέα ζωή από το σπέρμα του ανδρός και έχει τη μεγάλη βιολογική υποχρέωση να το μεγαλώσει μέσα την κοιλιά της και να πονέσει για να το φέρει στον κόσμο.

Από ‘κει και πέρα και ο πατέρας αναλαμβάνει και τις δικές του υποχρεώσεις όταν έχει το παιδί του μπροστά του και δει ότι υπάρχει ένα δημιούργημα πραγματικό», είπε συγκεκριμένα.

Συνέχισε λέγοντας ότι η φύση δεν μπορεί να νομοθετηθεί, αναφερόμενος έμμεσα στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, παρόλο που σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν τον αφορά καθόλου.

«Χωρίς αυτή τη διαδικασία δεν έχει κανείς παιδιά, είτε λέγεται γονιός 1 ή 2, είτε μάνα είτε πατέρας. Θεωρώ ότι όταν κάτι είναι παρά τη φύση, παρά τη φυσιολογία και τη βιολογία, δεν μπορεί να καρποφορήσει ως τεχνικό ζήτημα που εφηύραν οι άνθρωποι και νομοθετήσαν αυτοί για λογαριασμό της φύσης. Δεν νομοθετείται η φύση», συμπλήρωσε.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αναπαράγουν ένα επικίνδυνο αφήγημα που όχι μόνο είναι έντονα ομοφοβικό, αλλά ακυρώνει και βλάπτει όλες τις οικογένειες που δεν συνδέονται με βιολογικούς δεσμούς.