Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο ζητούν συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ

02/07/2024
από
Συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ ζητούν οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, με αφορμή την έξαρση του κακοποιητικού λόγου στα ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, λόγω της αύξησης της αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορικής στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, αλλά και της χθεσινής τοποθέτησης της αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ, η ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση ζητά να «ξεκινήσει επιτέλους ένας ουσιαστικός διάλογος», με σκοπό τη συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου «και σεβασμού στο τηλεοπτικό και δημοσιογραφικό πεδίο έκφρασης».

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο:

Βρισκόμαστε μόλις μερικούς μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου  για την ισότητα στο γάμο. Εντούτοις, παρά τη θεσμοθέτησή του,  που αποκλειστικό σκοπό είχε  την αναγνώριση δικαιωμάτων πολιτών και ειδικότερα λοατκι + προσώπων, βρισκόμαστε καθημερινά σε κατάσταση υπεράσπισης του αυτονόητου.  Να πρέπει να απαιτήσουμε ως λοατκι+ άτομα να μας αναγνωρίζεται τουλάχιστον το δικαίωμα του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια . Ο βασικότερος σύμμαχος της ελεύθερης έκφρασης και της δημοκρατίας είναι η δημοσιογραφία, που οφείλει να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Δεδομένου ότι εδώ και αρκετούς μήνες, τα λοατκι + πρόσωπα έχουμε εκτεθεί σε δημόσιο κακοποιητικό λόγο, και εντός τηλεοπτικών και ευρύτερα δημοσιογραφικών χώρων , με αποτέλεσμα όχι μόνο της υπέρβαση της δεοντολογίας αλλά και την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μας και την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μας, ζητούμε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με την ελπίδα ότι θα συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας και σεβασμού στο τηλεοπτικό και δημοσιογραφικό πεδίο έκφρασης.

Να ξεκινήσει επιτέλους ένας ουσιαστικός διάλογος,  και να μπει ένα οριστικό τέλος στον κακοποιητικό λόγο με τη χάραξη κοινών ορίων και αρχών.
Δες και αυτό!