Οι κορυφαίες δωρεάν εφαρμογές για παιχνίδι και διασκέδαση

20/03/2024
από
Ο καιρός ανοίγει, τα πρώτα τριήμερα του 2024 έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και οι γιορτές του Πάσχα μοιάζουν μακρινές, αλλά δεν είναι καθόλου.

Με αυτές τις συνθήκες, ο χειμώνας μένει πίσω μας ως ανάμνηση και η χαλαρή διάθεση μοιάζει να γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας, ειδικά με τον λαμπερό ανοιξιάτικο ήλιο να προαναγγέλλει τον ερχομό του καλοκαιριού. Ναι, μπορεί κάποια από τα παραπάνω να ακούγονται λίγο ρομαντικά, όμως δεν είναι καθόλου.

Όπως καθόλου ρομαντική δεν είναι η ανάγκη για διασκέδαση. Ειδικά αυτή την περίοδο, όπου μπορούμε να βρούμε το παιχνίδι και τη διασκέδαση είτε έξω από το σπίτι, είτε μέσα σε αυτό. Στην πρώτη περίπτωση, οι περίπατοι ή η άθληση στον δρόμο, η διασκέδαση με μουσική σε κάποια συναυλία ή μπαρ, η έξοδος σε ένα εστιατόριο αποτελούν επιλογές. Στη δεύτερη περίπτωση, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά καθώς η τεχνολογία έχει ήδη βρει λύσεις για τον τομέα της διασκέδασης.

Πλέον, δεν είναι αναγκαίο να βγει κανείς από το σπίτι του για να περάσει καλά. Το Ιnternet και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, ώστε να μας δίνουν λύσεις για τις στιγμές που θέλουμε να διασκεδάσουμε, χωρίς να κουραστούμε. Το θετικό είναι ότι η τεχνολογία δεν έχει βάλει στη ζωή μας μόνο μοντέρνα και νέα παιχνίδια, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, αλλά έδωσε νέα πνοή και σε παλιά κλασικά παιχνίδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σκάκι, ένα παιχνίδι με ρίζες στην αρχαιότητα, που παραδοσιακά παίζεται με αντιπάλους που έχουν φυσική επαφή.

Το σκάκι πέρασε, όμως, στην ψηφιακή εποχή με μία εύκολη μετάβαση, με αποτέλεσμα το διαδίκτυο να είναι γεμάτο από εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να το απολαύσουν online. Το Chess Free είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή, αφού έχει δυνατότητα τουρνουά μέχρι και 10 άτομα και πολλές διαφορετικές λειτουργίες. Άλλο παιχνίδι ίδιου τύπου είναι το πόκερ. Κι αυτό είναι ένα παιχνίδι που έχει παράδοση αιώνων, αλλά η αλήθεια είναι ότι έγινε διάσημο όταν έφτασε στις ΗΠΑ από ευρωπαίους ναυτικούς στα μέσα του 1800. Το πόκερ άνθισε στο Λας Βέγκας όταν κυριάρχησε μεταξύ των παιχνιδιών των καζίνο της πόλης και έγινε αποδεκτό από όλους όταν άρχισαν να μεταδίδονται τηλεοπτικά τα μεγάλα τουρνουά.

Στο τέλος του προηγούμενου αιώνα είχε αρχίσει όμως να χάνει την αίγλη του. Η τεχνολογία έδωσε τη λύση, αφού με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων έκανε το παιχνίδι προσβάσιμο σε κάθε φίλο του παιχνιδιού. Δημιουργήθηκαν εξειδικευμένες online πλατφόρμες, όπως αυτή της PokerStars, που επέτρεψαν σε κάθε έναν να έχει άμεση πρόσβαση στα τραπέζια του πόκερ και να παίζει με πραγματικούς αντιπάλους, χωρίς όμως να αφήνει το σπίτι του. Φυσικά, υπάρχουν και πιο σύγχρονα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν στο πιο πρόσφατο παρελθόν.

Το Angry Birds είναι σίγουρα ένα από αυτά. Το παιχνίδι βασίστηκε σε ένα σχέδιο πουλιών χωρίς φτερά και παρότι μπορεί να μην ακούγεται, σε πρώτη φάση, κάτι το συναρπαστικό, το Angry Birds έγινε τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Κρατήστε τα Angry Birds «ζωντανά» και «εκδικηθείτε» αυτούς που έκλεψαν τα αυγά τους, μέσα από τις διαφορετικές δυνατότητες που προσφέρονται. Στους ίδιους ρυθμούς κινείται και το Stupid Zombies, με πολλά επίπεδα παιχνιδιού και εξίσου πολλές υποκατηγορίες το καθένα, προσφέρει απλόχερα ζόμπι, ωραία γραφικά και πολλή διασκέδαση.

Το Bubble Blast 2 είναι ένα από τα παιχνίδια που μπορούν να σας χαλαρώσουν, όσο το απολαμβάνετε από τον καναπέ σας. Σκάστε τις φυσαλίδες και προχωρήστε επίπεδα, μέσα στο όριο όμως των προσπαθειών που σας προσφέρεται ως επιλογή. Τo Jewels και το Move it! Free ανήκουν στην ίδια κατηγορία και λογική παιχνιδιού. Και τα δύο θα σας διασκεδάσουν στα σίγουρα, όσο στο πρώτο επιδιώκετε να δημιουργήσετε τους ίδιους χρωματικούς συνδυασμούς πετραδιών για να αφαιρέσετε όσα περισσότερα μπορέσετε και στο δεύτερο αντίστοιχα, όσα περισσότερα blocks μπορείτε, ώστε να προχωρήσετε στα έξι επίπεδα του παιχνιδιού.

Εάν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, το Pool Master Pro είναι εδώ για τους λάτρεις του μπιλιάρδου. Εύχρηστο, απλό και δωρεάν, το Pool Master Pro σάς δίνει τη δυνατότητα να συναγωνιστείτε το ίδιο το παιχνίδι, δηλαδή τον υπολογιστή, ή και άλλους παίκτες και να χαρείτε μία παρτίδα από την αγαπημένη σας διασκέδαση.
Δες και αυτό!