Οι εργαζόμενοι του Grindr συσπειρώνονται μετά τη νομοθεσία κατά της LGBTQ+ κοινότητας

21/07/2023
από
Grindr
Grindr
Οι εργαζόμενοι στην εφαρμογή Grindr ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι δημιούργησαν ένα σωματείο. Το έκαναν, εν μέρει, λένε, λόγω της υποστήριξης πολιτικών κατά της LGBTQ+ κοινότητας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, George Arison.

Σε ένα δελτίο τύπου, μέσω του εργατικού σωματείου Communications Workers of America, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι η υπερπλειονότητα των εργαζομένων στην εταιρεία είχε ανακοινώσει τη δημιουργία της Grindr United με την CWA.

Περίπου 100 επιλέξιμα μέλη του σωματείου υπέγραψαν κάρτες αντιπροσώπευσης στο Grindr. Τα μέλη της Grindr United προέρχονται από τμήματα σε όλη την εταιρεία, όπως το cloud engineering, το customer experience, το τμήμα σχεδιασμού, engineering, IT, marketing, το τμήμα απορρήτου, και το τμήμα διασφάλισης ποιότητας.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι συνδικαλίζονται για να προστατεύσουν τα τρέχοντα επιδόματα που θα διατηρηθούν μέσω συλλογικής σύμβασης. Οι εργαζόμενοι θα πιέσουν επίσης για δώρα, προϋπολογισμό επαγγελματικής ανάπτυξης και αυξήσεις στο κόστος ζωής που ταιριάζουν με τον ετήσιο πληθωρισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Θέλουν επίσης σαφή πρωτόκολλα απόλυσης.

Προσθέτουν ότι ένα σωματείο όχι μόνο θα προστάτευε τους εργαζόμενους, αλλά θα επέτρεπε συνεργασίες με τις τοπικές κυβερνήσεις για την προστασία των queer χρηστών του Grindr.

«Είμαι περήφανο μέλος της ομάδας Grindr για σχεδόν δύο χρόνια και με τιμή απολαμβάνω την απίστευτη ζωντανή queer κουλτούρα που έχουμε δημιουργήσει μαζί», δήλωσε ο Erick Cortez, knowledge specialist και μέλος της Grindr United. «Μέσω του σωματείου μας θα διατηρήσουμε και θα επεκτείνουμε τα πράγματα που αγαπάμε για το Grindr, όπως η υγειονομική περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς και οι επιλογές εργασίας εξ αποστάσεως. Επιπλέον, επιδιώκουμε σαφείς προστασίες έναντι των απολύσεων εν μέσω ενός εξελισσόμενου κλάδου. Τέλος, θέλουμε να προωθήσουμε έναν εργασιακό χώρο, όπου όλοι μπορούν να μιλήσουν χωρίς φόβο αντεκδίκησης και να βρουν ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη. Μαζί, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρότερο Grindr χωρίς αποκλεισμούς για εργαζόμενους και χρήστες.»

Οι εργαζόμενοι στο Grindr επισημαίνουν τα εκατοντάδες νομοσχέδια κατά της LGBTQ+ κοινότητας, που έχουν προταθεί σε πολιτειακά νομοθετικά σώματα σε όλη τη χώρα, ως κάτι που δημιουργεί την ανάγκη προστασίας, καθώς και την ανάγκη για συλλογική ώθηση εναντίον αυτών των νομοθετημάτων.

Στην ανακοίνωση, οι υπάλληλοι της Grindr αναφέρονται, επίσης, στον νέο CEO της εταιρείας, George Arison, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι τον Οκτώβριο. Έχει εκφράσει την υποστήριξή του στον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Glenn Youngkin, ο οποίος έχει υποστηρίξει διάφορες πολιτικές κατά της LGBTQ+ κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο για την τρανς νεολαία, και δεν έχει υποστηρίξει την ισότητα του γάμου.

«Αυτή η επείγουσα ανάγκη υπογραμμίζεται περαιτέρω από τις αποκαλύψεις γύρω από την προηγούμενη υποστήριξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου σε αντι-LGBTQIA+ πολιτικούς στο Twitter και μέσω πολιτικών δωρεών», είπαν οι εργαζόμενοι, συνδέοντας προηγούμενα tweets και δημόσια δεδομένα σχετικά με τις πολιτικές του δωρεές.

 
Δες και αυτό!