Οι Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Βασιλική Καρδιά»

24/05/2023
από
Μια ακόμη ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τις εκδόσεις του Πολύχρωμου Πλανήτη έρχεται τη Δευτέρα 29 Μαΐου. Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Athens Pride.Πρόκειται για το βιβλίο «Βασιλική Καρδιά» του Γκρεγκ Μακ Γκουν. 

Σε πολλά παραμύθια η αφήγηση αφορά έναν ήρωα που μάχεται για να κατακτήσει την αγαπημένη του ή το αντίστροφο. Στο παραμύθι «Η Βασιλική καρδιά» για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, το κεντρικό πρόσωπο είναι ένα διεμφυλικό άτομο που δίνει την ατομική του μάχη για αποδοχή του εαυτού του και εν συνεχεία για αποδοχή από το οικογενειακό και κοινωνικό του πλαίσιο.

Ένα παραμύθι που υμνεί τη φυλοδιαφορετικότητα, παρουσιάζοντας γλαφυρά τη σύγκρουση των παραδοσιακών οικογενειακών εθίμων με την ατομική επιλογή και τη διαφορετικότητα. Το παραμύθι «Η Βασιλική Καρδιά» του Γκρεκ ΜακΓκούν απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, γονείς, εκπαιδευτικούς και εν γένει σε όλους όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν το θέμα της φυλοδιαφορετικότητας μέσα από ένα παραμύθι.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

– Ανδρομάχη Μπούνα – Βάιλα, Διδάσκουσα Πανεπιστημίου Αιγαίου

– Άννα Απέργη, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών,

– Αντρέας, Υπερήφανοι Γονείς, γονέας τρανς παιδιού

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Πληροφορίες

Η παρουσίαση θα γίνει στο HGW STD, (Μαυρομιχάλη 138 & Κομνηνών) τη Δευτέρα (29/5). στις 18:00.
Δες και αυτό!