Οι αρχές στην Νιγηρία συνέλαβαν 19 άτομα που συμμετείχαν σε έναν γκέι γάμο

27/12/2022
από
Στις 18 Δεκεμβρίου δεκαπέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες συνελήφθησαν από τις αρχές της Νιγηρίας, επειδή συμμετείχαν σε μια γαμήλια τελετή στο Κάνο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Lawal Ibrahim Fagge, είπε στο BBC ότι έκαναν έφοδο στον γάμο μετά από πληροφορίες που είχαν. Δήλωσε, επίσης, ότι το ζευγάρι που έκανε την τελετή κατάφερε να ξεφύγει.

Ο Fagge είπε ότι οι συλληφθέντες θα παρακολουθήσουν “συμβουλευτικές συνεδρίες”, αλλά δεν θα τιμωρηθούν.

«Θα εξερευνήσουμε τον δρόμο της αλλαγής προτού τους κατηγορήσουμε στο δικαστήριο. Πρώτα θα τους συμβουλεύουμε, εμπλέκοντας και τους γονείς τους και ελπίζουμε να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους».

Ο Fagge δήλωσε, επίσης, στον τηλεοπτικό σταθμό, ότι 18 άτομα που συνελήφθησαν μετά από παρόμοιο γάμο το 2021 αφέθηκαν ελεύθερα αφού συμφώνησαν ότι «θα άλλαζαν τον τρόπο ζωής τους».

Το Gay Community News αναφέρει ότι οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες ότι συμμετείχαν σε γκέι γάμο. Είπαν ότι πήγαιναν σε ένα πάρτι για μέλη ενός χορευτικού συλλόγου.

Το Κάνο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, η οποία έχει κατά κύριο λόγο μουσουλμανικό πληθυσμό. Τα νότια της αφρικανικής χώρας είναι κυρίως χριστιανικά. Και τα δύο είναι γνωστά για τον συντηρητισμό τους.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη χώρα.
Δες και αυτό!