Απαγόρευσαν σε ένα 13χρονο κορίτσι να συνεχίσει τη διαδρομή της μέχρι το σπίτι της με το σχολικό λεωφορείο, όταν δήλωσε ότι είναι λεσβία σε συμμαθήτριες και συμμαθητές της, που το γνώριζαν ήδη, όχι όμως κι ο οδηγός.

Η Izzy Dieker, που πηγαίνει στην 8η τάξη στο σχολείο Americus, στην περιοχή της επαρχίας της Βόρειας Λυών, στο Κάνσας, είπε ότι εκδιώχθηκε από το σχολικό λεωφορείο όταν είπε στους φίλους της «Είμαι λεσβία». Η Dieker είπε ότι ο οδηγός του λεωφορείου την άκουσε να κάνει αυτήν τη δήλωση, και έκανε αναφορά στο κορίτσι για «ακατάλληλη χρήση λέξεων».

Η Dieker είπε στο KSNT: «Μόλις επέστρεψα στο σπίτι, ο μπαμπάς μου μου είπε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από το σχολείο ότι με έδιωξαν επειδή είπα ότι «Είμαι λεσβία».”

Ο αστυνομικός είπε ότι δεν μπορούσε να συζητήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Αλλά, οι γονείς της Dieker είπαν ότι τους μετέφεραν ότι η κόρη τους δεν άκουσε τις εντολές του οδηγού.

“Ήμουν θυμωμένη”, δήλωσε η μητέρα της

Η Tasha Cooper, μητέρα της Dieker, είπε ότι αγωνίστηκε να πάρει μια σαφή απάντηση από τη διοίκηση του σχολείου: «Είναι 13 χρονών και αυτοί είναι ενήλικες, που ενεργούν έτσι προς εκείνη. Είχαμε συνομιλίες για άλλους μαθητές που την προσβάλλουν, και το περιμένω, γιατί επαναλαμβάνουν αυτά που λένε οι γονείς τους. Αλλά για το προσωπικό, τους ανθρώπους στους οποίους την εμπιστεύομαι, ήμουν θυμωμένη.»

Η Izzy Dieker έχει λάβει υποστήριξη από μαθήτριες και μαθητές, καθώς και από το προσωπικό για το ότι είναι λεσβία

Ενώ οι ενέργειες της περιοχής είναι απογοητευτικές, η Dieker είπε ότι βρήκε υποστήριξη από την τοπική της κοινότητα. Ο Michael Lanzrath, δάσκαλος στην περιοχή και μέλος της ίδιας της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, είπε ότι διανέμει καρφίτσες ουράνιου τόξου για καθηγητές και προσωπικό, ώστε να τις φορούν προς ένδειξη αλληλεγγύης.

«Ήθελα πραγματικά να ενημερώσω την Izzy ότι υπάρχουν άνθρωποι που την υποστηρίζουν απόλυτα», δήλωσε ο Lanzrath στο KSN. «Η δουλειά μας ως εκπαιδευτικοί είναι να διασφαλίσουμε τη φροντίδα όλων των παιδιών μας. Για εμάς, όλα σημαίνει όλα.»

Είπε, ότι ξέρει από πρώτο χέρι, πόσο σημαντική μπορεί να είναι η υποστήριξη για κάποιον στην ηλικία της και εύχεται να είχε υποστήριξη, καθώς μεγάλωνε και να αισθάνθηκε διαφορετικός από τους συμμαθητές του.