Ο υπουργός Μετανάστευσης για όποιον καταψηφίσει την ισότητα στον γάμο

09/01/2024
από
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, δήλωσε ότι όποιος υπουργός καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, θα πρέπει να παραιτηθεί, αναφερόμενος έτσι και στον Μάκη Βορίδη.

Πριν λίγους μήνες, ο υπουργός Επικρατείας είχε εκφράσει την ενδεχόμενη παραίτησή του σε περίπτωση που τεθεί το ζήτημα κομματικής πειθαρχίας κατά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

O Bορίδης δήλωσε πως θα παραιτηθεί αν του ζητηθεί να ψηφίσει την ισότητα στον γάμο

Τώρα ο Δημήτρης Καιρίδης τονίζει ότι δεν μπορεί να παραμείνει υπουργός όποιος δεν ψηφίσει μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, μιλώντας έμμεσα για τον Μάκη Βορίδη. Ο ίδιος φάνηκε να τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου, χωρίς όμως να δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα το ψηφίσει.

«Προφανώς οτιδήποτε βγάζει από το περιθώριο μια ομάδα πληθυσμού και δίνει τα δικαιώματα που δικαιούνται, ιδίως στα απροστάτευτα παιδιά αυτών των συμβιώσεων είναι προς τη σωστή και τη θετική κατεύθυνση», είπε αναφερόμενος στην ισότητα στον γάμο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία είναι κάτι που εμείς οι βουλευτές το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Αυτό όμως που ήθελα να πω είναι ότι δεν είμαστε στην πολιτική για τα εύκολα, είμαστε για τα δύσκολα. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε, να πείσουμε με επιχειρήματα και υπάρχουν τα επιχειρήματα αυτά.

«Ελπίζω να μην αποτύχουμε στο να περάσουμε το μήνυμα γιατί θα είναι πολύ κρίμα για αυτούς τους συμπολίτες μας, για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συνολικά για τη χώρα μας. Νομίζω όμως ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτά τα ζητήματα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της ιστορίας», πρόσθεσε.

Ενώ για την κομματική πειθαρχία και τις διαφωνίες των υπουργών δήλωσε: «Όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχία. Με άλλα λόγια, δεν νοείται να υπάρχει μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά μια μεγάλη νομοθετική, όπως θα είναι αυτή η ρύθμιση και να παραμένει κάποιος υπουργός την ώρα που διαφωνεί.

«Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι πράγματα που τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από εκεί και πέρα, με τους βουλευτές επιτρέψτε μου να περιμένω και εγώ την ευρύτερη τοποθέτηση».
Δες και αυτό!